Zejn Malik izjavio da više nije musliman: Religiozna uverenja treba da budu intimna

Zejn Malik izjavio da više nije musliman: Religiozna uverenja treba da budu intimna

Autor: | 17/11/2018

0


Nekadašnji član pop grupe "One direction", britanski pevač Zejn Malik priznao je da više sebe ne identifikuje sa islamom i da više nije musliman.

Jedan od najplaćenijih umetnika u muzičkoj industriji, 25-godišnji Zejn Malik kazao je u intervjuu za britanski "Vog" da više ne veruje ni u jednu religiju.

-Ne kažem da sam musliman. Verujem da religiozna uverenja treba da budu krajnje intimna i da pojedinac treba da ih zadrži za sebe, istakao je Malik, inače dečko popularne manekenke Điđi Hadid.


Pevač kaže da mu je važnije da bude dobar čovek.

-Ne verujem da morate da jedete određeno meso koje vam religija naređuje, ne verujem da morate da pročitate molitvu na određenom jeziku pet puta dnevno. Ne verujem u bilo šta od toga. Smatram da je najvažnije biti dobra osoba, dodao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zayn Malik (@zayn) on Jul 8, 2018 at 10:14am PDT


Muzičar je potom kazao da ne voli preterano da govori o veri zato što se obično ta priča pretvori u "nakaradnu religioznu debatu filozofa", ali je istakao da više ne praktikuje islamske 'dužnosti', uključujući svakodnevnu molitvu i konzumiranje samo halal mesa.

I dok su ga mnogi podržali što je otvoreno govorio o svojoj veri, ali i životnim uverenjima, njegove izjave su naišle i na mnoštvo negativnih komentara u kojima su mu korisnici interneta poručili "da treba da se stidi svojih komentara".

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: zejn malik

Najnovije vesti