Kako tata može da učestvuje u procesu dojenja

Kako tata može da učestvuje u procesu dojenja

Autor: | 13/11/2018

0

Zna se da je veza između mame i bebe jedinstvena. Žensko telo proizvodi mleko kojim hrani novorođenče i tako zadovoljava njegovu osnovnu životnu potrebu. Međutim, često se u tom procesu zaboravi veoma važna uloga tate. Bez njega, to iskustvo ne bi bilo ni upola tako lepo.

Dok mama gradi najlepšu emotivnu vezu sa svojim detetom, tata je tu da joj omogući stvaranje te veze bez ikakvih smetnji. Iako je mama ta koja bebu doji, tate nikako ne treba da budu isključene. Oni su tu da obave veliku nabavku u prodavnici, pripreme ručak, izmasiraju mamina umorna leđa, okupaju, pomaze i prinesu bebu za hranjenje. Zahvaljujući tatama, mame mogu da doje smireno, bez pritiska.

Podrška okoline je ključna, a partner je taj koji najbolje razume mame, čak i kad dojenje ne ide kako treba, što je često slučaj na samom početku. Tu je da sasluša, razume, ohrabri i pruži zagrljaj i kaže da će sve biti u redu.


Muškarci, kao heroji iz senke stvaraju idealne uslove u kojima beba može biti bezbrižno hranjena. Zato je posebno bitno da svaka mama i svaki tata postanu svesni uloge koju imaju kao porodica, i da od samog rođenja oba roditelja aktivno učestvuju u odgajanju dece i imaju podjednako značajne uloge. To će doprineti boljem međusobnom razumevanju, i srećnijem rastu njihovog deteta.

Zato što znamo koliko je bebama majčino mleko važno, ali i koliko je značajno da mame imaju svu moguću podršku, Rosa je odlučila da prikuplja sredstva za otvaranje prostorija za edukaciju i pomoć pri dojenju u porodilištima širom Srbije, donirajući jedan dinar od svake kupljene Rosa boce od 1,5 litar. Podržimo ono što je važno – ljubav, sreću, radost i, ono što je najvažnije, zdravlje beba, mama i čitave porodice.

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: rosa

Najnovije vesti