Ksenija Bujišić: Naučila sam da se ne dajem previše, kako se ne bih razočarala

Ksenija Bujišić: Naučila sam da se ne dajem previše, kako se ne bih razočarala

Autor: | 09/11/2018

0

Dan počinje vremenskom prognozom, kišu i oblake rasteruje osmehom i ostaje zagonetna na pitanje da li je zaljubljena

Mogu li tmurno nebo i kišno jutro da pokvare vaše dobro raspoloženje?

- Da, ali samo na trenutak, posebno ako znam da će u toku dana biti i sunčanih perioda. Ranije su kiša i oblaci bili moji najveći neprijatelji, šalila sam se da želim ugovor u kome će pisati da sam tih dana oslobođena posla. U međuvremenu sam naučila da vremenske neprilike nisu vredne toga da mi dan prođe bez osmeha.

Dešava li se da vas, od kada na televiziji “Prva” najavljujete vremensku prognozu, poznanici zovu kako bi iz prve ruke dobili informaciju?

- To je postalo sastavni deo moje svakodnevice. Mada, u okruženju imam i one koji mi u ćaskanju spontano saopšte vremensku prognozu, pa se tek na kraju rečenice sete da sve to znam mnogo bolje od njih. (smeh)

Da li ste jutarnja ili noćna ptica?

- Pre nego što sam postala deo tima “Jutro sa Jovanom i Srđanom”, bila sam noćna ptica, ali ne zbog izlazaka i provoda, već sam ostajala budna do kasno uz neku seriju ili film. Zbog poslovnih obaveza promenio mi se ritam života, a iz ove perspektive mislim da je jutro najlepši deo dana i ne treba ga propustiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutro sa Jovanom i Srđanom (@jutrosajovanomisrdjanom) on May 11, 2018 at 12:29am PDT


Kako ste započeli današnji dan?

- Vremenskom prognozom, kao i obično.

U kakvom sećanju vam je ostao vaš prvi televizijski nastup?

- Pred kamere sam prvi put stala kao sasvim mala, sa svega dve-tri godine. Dugo sam išla na balet, a naši nastupi bili su medijski propraćeni. Prvi voditeljski angažman dobila sam kao šestogodišnjakinja. Slobodno mogu da kažem da se između mene i televizije desila ljubav na prvi pogled.

Čuvate li sitnice i igračke koje ste u tom periodu dobijali od obožavaoca?

- Čuvam apsolutno sve što je vezano za moju karijeru. Ima tu isečaka iz novina, dečjih magazina, čak i nekih odevnih predmeta za koje sam emotivno vezana. Najveće skladište je u stanu bake i deke u Crnoj Gori, jer su oni pomno pratili svaki moj medijski korak.

Koja je najveća besmislica koju ste pročitali o sebi?

- Uvek sam se vodila mišlju da bi profesionalni uspesi trebalo da budu jedina asocijacija na moje ime, ali sa “sedmom silom” ponekad nema mesta dogovoru. Čini mi se da sam u poslednje vreme više puta pročitala neke besmislice, nego istinite informacije. Ne umem da ostanem ravnodušna, pa svesno izbegavam takve tekstove da ne bi remetili moj mir.

Postoje li na društvenim mrežama lažni profili sa vašim imenom?

- Ne pratim te stvari, trenutno nemam profil na “Instagramu”. Drugi su mi prenosili objave sa profila koji nisu moji, iako se vode pod mojim imenom i prezimenom.

Mediji su pisali da ste se prošle godine borili sa anoreksijom, da ste imali manje od 40 kilograma.

- Možda je upravo ta informacija najveća besmislica koju sam pročitala o sebi. Portali često neku vest prenesu u preozbiljnom kontekstu. Ako ne računamo spajanje sa momcima koje i ne poznajem, tekstovi da sam strašno bolesna su me jako iznervirali.

Imate dva brata, starijeg Dušana i mlađeg Bogdana. Kako izgleda odrastanje u zlatnoj sredini?

- Predivno i preteško u isto vreme. Naši roditelji se često šale da je Dušan mezimče jer je najstariji, Bogdan jer je najmlađi, a ja jer sam ćerka jedinica. (smeh) Biti sestra je nešto najlepše. Uživam u rešavanju domaćih zadataka mlađeg brata, ali i davanju ljubavnih saveta starijem. Njih dvojica su centar mog sveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jutro sa Jovanom i Srđanom (@jutrosajovanomisrdjanom) on May 11, 2018 at 12:29am PDT


Da li vam je neko rekao da ličite na Lindzi Lohan?

- Koliko se sećam nije. Često mi kažu da likom podsećam na Dženifer Lopez i Natašu Bekvalac. Obe su vrlo lepe, pa mi prija poređenje sa njima.

Kada bismo zavirili u vaš indeks, šta bismo videli?

- Sačekao bi vas prazan prostor gde treba da se upišu ocene za još dva ispita, koliko mi je ostalo da završim fakultet. Malo sam se ulenjila, ali, evo, javno obećavam da ću u najskorije vreme uzeti knjigu u ruke.

Jeste li zaljubljeni?

- Znam da narod voli da čita i te stvari, ali ja privatnost čuvam samo za sebe.

Da bi bio “gospodin savršeni”, koje osobine mora da ima vaš izabranik?

- Mora da bude iskren i direktan, jer sam ja neko ko u emotivnoj vezi ne igra igirice i ne taktizira.

Koja je najlepša zemlja u kojoj ste bili, a o kojoj destinaciji maštate?

- Posetila sam mnogo divnih mesta, ali ako moram da izdvojim jednu destinaciju, neka to bude Italija kojoj se uvek rado vraćam. Silno želim da posetim ostrvo Bora Bora.

Koji lapsus pred kamerama vas je zasmejao u skorije vreme?

- Umesto “Beograd je najtopliji grad” izgovorila sam “Beograd je najtopliji dan”. Najsmešnije od svega je što je moja koleginica Anđela istu grešku ponovila već sutradan.

Kada vas neka osoba izneveri, da li je precrtate za sva vremena ili ste spremni da pružite drugu šansu?

- U mlađim danima nisam tolerisala pogrešnu reč, još manje delo. Naučila sam da se ne dajem previše, kako se ne bih razočarala, pa često oprostim, ali tu osobu gledam drugačije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana Kostic Make Up (@sukkamakeup) on Sep 30, 2018 at 5:49am PDT


Imate li amajliju?

- Imam nekoliko. Nisam sujeverna, ali sa njima se osećam sigurnije.

Šta smatrate vašim najvećim adutom?

- Iskrenost, pravičnost i direktnost. S druge strane, nemam problem s kritikama, skoro da uopšte nisam sujetna.

Kako glasi najlepši kompliment koji ste dobili?

- Kao svakoj devojci, prijaju mi komplimenti na račun fizičkog izgleda, ali posebno mi znači kada mi neko kaže da sam drugačija od ostalih. U današnje vreme to smatram velikim plusom.

Eva Čubrović Aleksandar Krstović/Instagram