Nik Kejv o stradalom sinu: Čujem ga, on vodi računa o meni i vodi me, iako možda nije tu

Nik Kejv o stradalom sinu: Čujem ga, on vodi računa o meni i vodi me, iako možda nije tu

Autor: | 03/11/2018

0


Muzičar Nik Kejv objavio je na svom vebsajtu “The Red Hand Files”, dirljiv tekst o tome kako komunicira sa svojim sinom Arturom koji je tragično preminuo 2015. godine.

Kejv je posetiocima sajta dao mogućnost da mu postavljaju pitanja o životu, muzici, karijeri... a nedavno je obožavateljki koja se predstavila kao Sintija, odgovorio na pitanje o svom pokojnom sinu Arturu, prenosi magazin NME.

Sintija je navela da poslednjih godina oseti da kroz snove komunicira sa bliskim ljudima koji više nisu među živima – svojim ocem, sestrom i prvom ljubavlju – i upitala je Kejva da li on i njegova supruga Suzi osećaju da na isti način komuniciraju sa Arturom.

Kejv se zahvalio Sintiji na “predivnom pitanju”, navodeći da “kada volimo, onda i tugujemo”, i da su tuga i ljubav zauvek isprepletani.

-Tuga je strašno podsećanje na dubinu naše ljubavi i, poput ljubavi, ona je bespogovorna (…) Ona okupira srž našeg bića i kroz naše prste se širi do granica svemira.

-Unutar tog vrtloga svi vidovi ludila postoje; duhovi, duše i vizije u snovima, i sve ostalo što, u našem žalu, postaje stvarno, dodao je Kejv.

Radi se o, kako je naveo, dragocenim poklonima koji su “verodostojni i stvarni” koliko je potrebno da budu. -Oni su duhovni vodiči koji nas izvode iz tame.

Kejv sa suprugom Suzi i sinovima Erlom i Arturom 2007. godine u Londonu

 

Kejv je otkrio da oseća prisustvo svog sina, svuda oko sebe, iako on možda nije tu.

-Čujem ga kako mi se obraća, vodi računa o meni, vodi me, iako možda nije tu. Redovno posećuje Suzi u njenim snovima, priča joj, teši je, ali možda nije tu (…) Ovi duhovi su u suštini ideje – zapanjujući plodovi naše mašte probuđeni nesrećom.


-Poput ideja, i ovi duhovi govore o mogućnosti. Pratite svoje ideje, jer se s njihove druge strane nalaze promene, razvoj i pokajanje. Prizivajte ih. Dajte im život. Govorite im. Njihove nestvarne i sablasne ruke vraćaju nas u svet iz kojeg smo izbačeni; u bolju sadašnjost i nezamislive promene.-

Artur Kejv preminuo je 2015. godine nakon pada sa litice visoke 18 metara. Imao je 15 godina.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: nik kejv

Najnovije vesti