Japanska princeza se zbog ljubavi odrekla svog društvenog statusa i nasledstva (video)

Japanska princeza se zbog ljubavi odrekla svog društvenog statusa i nasledstva (video)

Autor: | 30/10/2018

0

Nisu sve kraljevske porodice iste. Kada se član japanske kraljevske porodice venča s nekim iz građanstva gubi svoju titulu, dok u britanskom kraljevstvu nije takva praksa.

Tako se japanska princeza Ajako (28), ćerka pokojnog princa Takamada, odrekla svog društvenog statusa i nasjedstva jer je sledila svoje srce.

 

Udala se za Keija Morija (32) koji radi u kompaniji koja se bavi izgradnjom brodova. Venčanje, koje se održalo u Tokiju, bilo je tradicionalno. Ajako je obukla kimono, a frizura joj je bila u duhu starog japanskog stila pravljenja frizura.

 

Ceremonija je bila intimna. Svega tridesetak prijatelja i članova porodice slavilo je njihovu ljubav. Majka princeze Ajako je 'kriva' za njihovo venčanje jer ih je ona upoznala na jednom događaju. Ajako je izjavila da će biti presrećna ukoliko njen brak bude poput onoga kakav su njeni roditelji imali.

Ona nije jedini član japanske kraljevske porodice koja se odrekla titule zbog ljubavi. Njena sestra, princeza Noriko se takođe udala za običnog građanina, a u 2019. godini će isto učiniti i princeza Mako koja kao građanka živi već godinu dana.

Svaka od tih princeza je dobila 'otpremninu' za početak novog života. Ajaki je porodica isplatila oko milion dolara.

hellomagazin.rs/m.g. Printscreen/Youtube