Pod okriljem Beogradske nedelje mode: Film „Dvorski krojač“ na Danima korejske kulture 2018.

Pod okriljem Beogradske nedelje mode: Film „Dvorski krojač“ na Danima korejske kulture 2018.

Autor: | 18/10/2018

0

U okviru Beogradske nedelje mode, ambasada Koreje će publici predstaviti film „Dvorski krojač“, koji slavi lepotu narodne korejske nošnje (Hanbok) i predstavlja uzbudljivu priču o rivalstvu dvojice uglednih dvorskih krojača u vreme Ćoson dinastije, koje je dovelo do brojnih skandala, pa i tragedije na dvoru tog vremena.

Iako je hanbok tradicionalna garderoba, ona je re-popularizovana u modernoj modi i poslužila je kao inspiracija brojnim savremenim modnim kreatorima. Savremeni brendovi su inkorporirali elemente ove drevne nošnje u njihovim modernim kolekcijama. Hanbok se nalazi i u međunarodnoj visokoj modi, haute couture, a čak je i čuveni Karl Lagerfield za Šanel kreirao modele bazirane na ovoj narodnoj nošnji.

Hanbok je postao posebno popularan u uličnoj modi i muzičkoj industriji, te ga nose i međunarodne zvezde, kao što su Britni Spirs, Džesika Alba, Venus Vilijams, brojni drugi sportisti i muzičari.

Projekcije filma biće organizovane 19. oktobra od 17h i 29. oktobra od 19h u Dvorani Kulturnog centra Beograd, a karte mogu da se nabave preko Fejsbuk strane Korejske ambasade @koreanembassyserbia

Hellomagazin.rs Promo