Najpoznatiji kineski glumac Čau Jun Fat: Sam troši 100 dolara mesečno, a donira   stotine miliona

Najpoznatiji kineski glumac Čau Jun Fat: Sam troši 100 dolara mesečno, a donira stotine miliona

Autor: | 17/10/2018

0


Najpoznatiji kineski glumac Čau Jun Fat živi vrlo skromnim životom: hrani se na uličnim štandovima, koristi javni prevoz i troši 100 dolara mesečno. Sedamnaest godina je koristio isti mobilni telefon i to nije sve.

Priču o kineskoj glumačkoj zvezdi prenosi Džejn stars (Jayne Stars) i navodi da bi on mogao sebi da priušti luksuzne sportske automobile, skupe stanove i odeću, ali da ga sve to ne zanima.

Njegova supruga i on žive prilično "normalnim" životom, a svoje bogatstvo od 714 miliona američkih dolara su odlučili da daju u dobrotvorne svrhe.

Najveća azijska zvezda Jun glumio je između ostalog u filmovima "Tigar i zmaj" i "Elitne ubice", koji su i u Holivudu postigli veliki uspeh.

-Moj san je da budem normalna i jednostavna osoba. Najteža stvar u svetu ne odnosi se na to koliko novca možeš da zaradiš, već kako pritom da zadržiš mirno stanje uma i živiš ostatak života na jednostavan i opušten način, rekao je popularni glumac, koji je 17 godina koristio isti mobitni telefon, prenosi b92.

Svoju staru nokiju nedavno je morao da zameni prvim pametnim telefonom u životu jer je stari prestao da radi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yoon (@yoonsees) on Oct 16, 2018 at 11:08pm PDT


Na pitanje zašto je odlučio da donira toliko novca Jun je sa smeškom odgovorio da taj novac ionako nije njegov i da ga on samo čuva.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Čau Jun Fat