Olivera Kovačević: Novak nikad dosad nije tako otvoreno i iskreno govorio o svojim problemima

Olivera Kovačević: Novak nikad dosad nije tako otvoreno i iskreno govorio o svojim problemima

Autor: | 13/10/2018

0


Urednica i autorka emisije „Da možda ne” Olivera Kovačević otvorila je jedanaestu sezonu.

Kao prvog sagovornika odabrala je našeg najtrofejnijeg tenisera Novaka Đokovića. Gledaoci su imali prilike da vide specijalnu emisiju povodom početka nove sezone, a Olivera je Blic govorila kako je došla na ideju da posle jedanaest godina ponovo uradi intervju sa Novakom Đokovićem.

- Te 2007. godine uradila sam razgovor sa Novakom Đokovićem kao mladim perspektivnim teniserom koji obećava i to je bio njegov prvi intervju na nekoj nacionalnoj televiziji u Srbiji. Danas kada gledam taj razgovor vidim njegovu braću u studiju koji su bili dečaci i koji su sa ljubavlju i dečački iskreno govorili o svom velikom bratu. Novak Đoković je jedan od najboljih sportista sveta i sigurno najbolji srpski sportista svih vremena.


Koliko se razlikuje Novak danas i pre jedanaest godina?

- Drugačiji je prema uspehu koji je postigao, ali moji utisak je da je zadržao osobine stabilnog, ozbiljnog i duhovitog mladića čiji je karakter uspeo da ga zadrži u granicama ljudskosti i pristojnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafa (@rafa4real) on Oct 12, 2018 at 8:41am PDT


Da li vam je otkrio nešto novo u razgovoru?

- Moje kolege iz sprotske redakcije koje su prisustvovale snimanju emisije kažu da nikada nije tako otvoreno i iskreno govorio o problemima sa kojima se suočavao poslednje dve godine, sa problemima o kojima smo nagađali i konstruisali različite priče. Kako u domaćoj tako i u svetskoj javnosti. Pričao je o tome zašto je prekinuo saradnju sa pojedinim trenerima i prvi put je rekao da je obavestio svoje najbliže da razmišlja da prekine da se bavi tenisom.

Videli smo da je u emisiji igrao kolo i svirao saksofon, kako ste ga nagovorili na to?

- Jedan od njegovih talenata je i to što ume da komunicira sa ljudima, ali i sa medijima. To što je radio u svetskim šou-programima kod Stivena Kolbera ili Džeja Lenoa nije viđeno na našim televizijama do ove emisije. Verujete, sve je to za njega bilo iznenađenje i on je samo rekao, ako želite nečemu da me naučite, to će biti sjajno. Videli ste i da je na kraju rekao: imate li neki krevet gde mogu ovde malo da odmorim?

Iza sebe imate veliki broj intervjua, da li ste zbog ovog možda imali tremu?

- Na nekin način bih mogla reći da je to bila velika odgovornost, jer smo u rekordno kratkom roku pripremili studio i emisiju. Novak je bio slobodan samo tog dana, pa su pripreme bile kratke. Kada imate takvog sagovornika, onda ste inspirisani da sve uradite najbolje što možete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fan Page Of Novak Djokovic?? (@djokovic_fan_) on Oct 11, 2018 at 11:32am PDT


Da li je duhovit kao što se govori?

- To se najbolje vidi u segmetnima koji neće biti u emisiji, a to je način na koji se šalio kada je mikrofon prestao da radi i kada je zbijao šale na naš interni naziv za Madonu. Madona je bežični mikrofon koji se stavlja na uvo. Onda je pitao kako se zove obični veliki, da nije možda Roki?

Hellomagazin.rs Miša Obradović/Instagram

Najnovije vesti