Princeza Eugenija je miljenica kraljice Elizabete, a evo i zašto

Princeza Eugenija je miljenica kraljice Elizabete, a evo i zašto

Autor: | 09/10/2018

0

Trebao je da prođe dugi niz godina da kraljica Elizabeta II najzad prihvati suprugu svog drugog sina, princa Endrjua, Saru Ferguson, ali, na njihovu mlađu ćerku, princezu Eugeniju, baka je oduvek bila posebno 'slaba'. Iako je poslednjih godina posvećena radu u umetničkoj galeriji Hauser & Wirth u Londonu, ali i svom budućem suprugu Džeku Bruksbenku, Eugenija, uvek pronađe vremena da se druži sa svojom bakom.

 

Njen život, ali i starije sestre Beatris, bio je manje pod lupom javnosti, ponajviše jer one nisu direktne naslednice trona, ali pre nekoliko godina njihov otac, princ Endrju, smatrao je kako bi to trebalo da se promeni, odnosno da bi trebale dobiti više kraljevskih obaveza.

Za razliku od njega, njegov stariji brat, ujedno prestolonaslednik, princ Čarls, smatrao je da taj krug treba da se smanji i da u njemu trebaju da ostanu tek on i Kamila, Vilijam i Kejt, kao i Hari i njegova buduća supruga. Iako to nikada nije službeno potvrđeno, kraljica je navodno stala na stranu mlađeg sina.

 

Naravno, to sve ne znači da su Beatris i Eugenija dobile jednake angažmane kao njihovi bratići, ali se s druge strane redovno pojavljuju s bakom na nekim porodici važnim događanjima. Tako je Eugenija bila pratnja kraljici na Uskrs za odlazak u crkvu u Vindzoru, ali i na Royal Windsor Horse Show i Royal Ascotu. Isto tako ona je redovno na popisu kraljičinih letnjih vrtnih zabava u Bakingemskoj palati, a učestvovala je ove godine, zajedno s vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa, na Commonwealrth Youth Forumu.

Sve to ne bi bilo ostvarivo, niti bi ona bila među zvanicima, da kraljica toliko ne gotivi svoju unuku, a njihova bliskost vidljiva je i u svakom javnom govoru princeze Eugenije, koja redovno koristi priliku da otkrije nešto o svojoj baki. Zanimljivo je da ona, za razliku od Vilijama i Haryja, može da je zove 'baka', dok joj oni u javnosti moraju da se obraćaju kao 'kraljici'.

 

Princeza Eugenija čest je gost i na škotskom imanju u Balmoralu, gde kraljica svake godine odmara.

- To je najlepše mesto na zemlji. Mislim da je baka tamo najsrećnija, jer ona naprosto obožava Škotske planine... Šetnje, piknik u prirodi, puno pasa, a ljudi stalno dolaze i odlaze - otkrila je Eugenija u ITV-ovom dokumentarcu 'Our Queen at Ninety'.

S druge strane, upravo je kraljica među prvima saznala za njenu veridbu, odmah nakon njihovih roditelja i braće i sestara, pa nije ni čudno da joj Elizabeta mnogo više dopušta. Tako je princeza na porodični božićni ručak stigla s noktima ukrašenim u božićnom duhu, sa malenim irvasima, a često je imala na njima i britansku zastavu.

Za omiljenu unuku 12. oktobra kraljica će organizovati i prijem povodom njenog venčanja u dvorcu Vindzor, baš kako je to u mau ove godine uradila za princa Harija.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti