Lepa Brena: Suze su sastavni deo mog života

Lepa Brena: Suze su sastavni deo mog života

Autor: | 24/09/2018

0

Otkako je početkom osamdesetih dospela u žižu interesovanja, dugonoga, jedra Tuzlanka nije prestala da intrigira javnost. Od prvog hita „Čačak“, koji je otpevala u izazovnoj haljinici, samo se o njoj pričalo. Jedni su je kritikovali, drugima se dopadala, ali niko nije bio ravnodušan pred Fahretom Jahić.

Mnogi se još sećaju spektakularnog sletanja helikopterom na krcat stadion „Vasil Levski“ u Sofiji, pamte i 17 uzastopnih prodatih koncerata u Centru „Sava“ i mnogih drugih. Ovogodišnji koncert 20. oktobra u „Štark areni“, kojim proslavlja 35 godina karijere, takođe će se dugo pamtiti.

– Koncertom u „Areni“ ne završava se moja evropska turneja, jer moja turneja traje 35 godina. Njime ću samo obeležiti jubilej, kao i svoj rođendan – kaže Lepa Brena.

S tom tradicijom, da peva velike koncerte na svoj rođendan, odavno je počela, među prvima i, kako kaže, ne odustaje od nje.

– Lep je osećaj, pre svega, kada čovek i umetnik doživi toliki kontinuitet u karijeri, a pogotovo kada takve trenutke može da podeli s publikom i da pritom zna da ga ljudi prate, vole i poštuju sve te godine. Svoje rođendane ne volim privatno da slavim, niti me mnogo zanima da privatno budem u centru pažnje, ali kada su ovakve stvari u pitanju, te večeri u „Areni“ biću počastvovana i privilegovana što će sa mnom slaviti cela dvorana.

Najtiražnija pevačica na Balkanu, sa više od 40 miliona prodatih ploča i diskova, i pored svih profesionalnih rekorda koje je oborila, obećava nezaboravan događaj.

– Još na početku karijere, sa „Slatkim grehom“ i menadžerom Rakom Đokićem, naučila sam da u šou-biznisu morate biti inovativni. Bilo da se bavite medicinom, bilo zanatom, umetnošću, u svakom poslu morate da nadgrađujete sebe i svoje rezultate. Nekada smo se za koncerte spremali drugačije, a danas, zahvaljujući saradnji sa „Skaj mjuzikom“, imaćemo najlepšu scenu, sjajne efekte i vrhunski zvuk. Pevaćemo sve pesme od 1982. naovamo i pokušaćemo da te večeri otpevamo više od 60 pesama. Publiku očekuje pravi muzički spektakl – otkriva nam delić onog što sprema.

Na vrhuncu karijere dogodila joj se i ljubav na prvi pogled. Upoznala je našeg proslavljenog tenisera Slobodana Bobu Živojinovića i, uprkos burnom početku veze i velikom interesovanju javnosti za njih, do danas su ostali zajedno. Nakon svadbe iz snova 1991. brzo su dobili Stefana i Viktora. Brena se za to vreme nekoliko puta povlačila iz javnosti i posvećivala porodici.

– Najteže je bilo balansirati između posla i porodice, ali morate imati pameti i tolerancije u svakom odnosu. Partner mora da bude neko ko će vas držati i održavati vezu na kvalitetan način.

Mediji ih nisu ostavljali na miru, pisali su o tome da su u braku iz interesa, ali oni se nisu dali, naročito posle kada su sa Sašom Popovićem postali i vlasnici „Grand produkcije“. Pregurali su i otmicu sina Stefana, nakon čega su se sklonili u Ameriku.

– U suštini ja sam veoma ranjiva, emotivna i preterano senzitivna. Mislim da te osobine, čulnost i hiperpercepcija, odlikuju sve umetnike koji se ozbiljno bave ovim poslom. Da je to zapravo preduslov. Ali isto tako me život naučio da budem jaka i istrajna. Teški, bolni trenuci donose tu životnu patinu da utiču i na vašu nežnost i na senzitivnost i na toplinu. Pored toga što sam jaka i stabilna, umem i da zaplačem, jer suze su sastavni deo mog života. Čovek ne treba da bude glumac, već samo izdržljiv.

Danas uživa u krugu porodice i vredno radi. Sinovi su porasli. Najmlađi Viktor je završio školu, Stefan je krenuo maminim stopama, a Filipa, Bobinog sina iz prvog braka, nedavno su oženili i sad čekaju prvo unuče.

– Porodica je za mene svetinja. Da nju nisam imala, sigurno ne bih bila ovako uspešna. Potpuno sam ispunjena kao majka i kao supruga i to mi je dodatna energetska injekcija za sve napore i stresove koje moj posao donosi.

hellomagazin.rs Andreja Damnjanović/Hello/Arhiva
Tagovi: lepa brena

Najnovije vesti