Kako da dobijete željeni posao uz korisne savete i programe zapošljavanja?

Kako da dobijete željeni posao uz korisne savete i programe zapošljavanja?

Autor: | 18/09/2018

0

Pozvani ste na prvi razgovor za posao u odličnoj kompaniji i dok ste se unapred pripremili i odgovorili na sva pitanja o vašim sposobnostima i najboljim osobinama i zašto baš vi zaslužujete poziciju, usledilo je pitanje  "Recite nam nešto više o svojim manama…".

Možda će vas ovo pitanje zbuniti, jer se pitate kako da govoreći o svojim nedostacima, ipak prikažete sebe u pozitivnom svetlu, ali verujte često će vas na intervjuima pitati upravo to. Evo nekoliko praktičnih saveta koji će vam pomoći da odgovorite na ovo i slična pitanja, pogotovu ako nemate previše iskustva na razgovorima za posao.

Šta ne treba da kažete:

Odbijate da odgovorite – neki ljudi odbiju da odgovore na ovo pitanje ili kažu da ne mogu da se sete nijedne negativne osobine koja bi bila relevantna za obavljanje posla. Menadžeru koji intervjuiše ovo govori da ste došli nepripremljeni za razgovor, da se bojite pogrešnog odgovora ili da nešto krijete.

Pretvarate pozitivno u negativno - na primer kažete da toliko volite da radite, da vam ne smeta da radite prekovremeno. Ili, previše sam uporan, odgovoran, ambiciozan.

Neadekvatni odgovori - ako konkurišete za posao prodavca, ne treba reći da baš i ne volite da komunicirate sa ljudima…poslodavac će u tom slučaju zaključiti da niste dobar kandidat za poziciju.

Šta treba da kažete:

Imajte na umu potrebe kompanije i vaše zaduženje. Pripremite se unapred, istražite poziciju za koju konkurišete, koje su to potrebne veštine a koje nisu, i navedite njih kao one u kojima ste manje dobri. Takođe navedite na koji način planirate da unapredite svoje negativne osobine, pokažite poslodavcu da želite da se usavršavate i konstantno radite na sebi.

A koji su još korisni saveti i veštine koje vam mogu doneti željenu poziciju možete naučiti na jednom od mnogih programa podrške mladima koje organizuje Coca-Cola sistem. Pronađite besplatne programe edukacije ili prakse -  posetite portal Coca-Cola mladima www.coca-colamladima.rs i pronađite program koji odgovara vašem nivou obrazovanja, ambicijama i interesovanjima. Ukoliko imate između 18 i 30 godina, jedan od 4 programa je upravo za vas.

hellomagazin.rs Coca-Cola/Promo
Tagovi: coca cola PR

Pročitajte još