Savršen autfit za studentkinje: potraži povoljnu odeću i modne dodatke

Savršen autfit za studentkinje: potraži povoljnu odeću i modne dodatke

Autor: | 13/09/2018

0
Photo: Idealno.rs/Bigstock

Osećaš li tremu pre prvog dana na faksu? Novi grad, nova sredina, profesori, studenti i kolege koje ćeš tek  da upoznaš…prvi dan fakulteta ti možda  deluje pomalo zastrašujuć, ali nema razloga za brigu. Uostalom, sitnice poput izbora savršenog autfita za prvi dan faksa mogu da naprave ogromnu razliku i da ti pomognu da budeš puna samopouzdanja.  

Dani ispunjeni predavanjima, seminarima i drugim fakultetskim obavezama, druženjima s prijateljima i celodnevna izbijanja iz kuće zahtevaju naravno modernu, ali i udobnu odeću i obuću koja pri tom mora savršeno da odgovara tvom stilu. Pripremili smo ti nekoliko super predloga komada odeće i obuće i obaveznih modnih dodataka s kojima nećeš pogrešiti.

Patike

Dobre patike za slobodno vreme moraš obavezno da imaš u svom ormaru, na faksu te čekaju sati i sati obaveza, nakon predavanja ide se na kafu ili kod nekoga na učenje, a dobre patike će se uklopiti u svaku modnu kombinaciju. Ove jeseni najmoderniji model su Sambarose Adidas patike kojima nisu mogle da odole ni najveće modne blogerke. U dve klasične varijante, crnoj ili beloj boji, ove patike su apsolutni hit sezone s kojima nećeš pogrešiti. Možeš lako da ih uskombinuješ s različitim stilovima, a ići će super i uz farmerke, kao haljine.

Kožni ranac

Osim odeće i modnih dodataka, dane provedene na faksu će ti definitivno  olakšati i razni tech pribor, na prvom mestu tvoj smartfon, tablet ili laptop. Iako ćeš puno da radiš na svom računaru, na predavanja ćeš uglavnom da nosiš pametni telefon ili tablet, a praktičan ranac u koji ćeš moći da spakuješ svoj gedžet i sav ostali pribor poput slušalica ili eksterne baterije, definitivno će da ti olakša život. Sa kul kožnim rancem ne možeš da pogrešiš. Izaberi model koji ima dodatne pregrade za prenosni računar ili tablet, prednje i zadnje pregrade u koje ćeš moći da spakuješ punjače, slušalice, USB stikove, eksternu bateriju i ostali pribor koji će ti biti koristan na predavanjima.

Foto: Idealno.rs

T-shirt sa natpisima

Apsolutni must-have u svakom studentskom ormaru su majice sa natpisima i zanimljivim ilustracijama, dugih ili kratkih rukava, svejedno. Možeš birati majice sa snažnom porukom koju želiš da preneseš, zanimljivom ilustracijom, omiljenim likovima iz stripova, filmskim citatima ili otkačenim porukama koje će da odražavaju tvoje trenutno raspoloženje. Super se kombinuju s farmerkama ili suknjama, džemperom na zakopčavanje ili teksas jaknom i sigurno će privući pažnju radoznalih pogleda.

Foto: Idealno.rs

Farmerke

Neka dignu ruku svi koji su školske dane proveli u farmerkama! Neizostavan vanvremenski komad odeće za kojim sigurno već automatski posežeš kada ti se ne razmišlja o tome šta da obučeš. Verujemo da već imaš nekoliko pari farmerki u ormaru, a ako si stalno verna istom kroju, savetujemo ti da razmisliš o kupovini drugačijih farmerki poput i ove godine popularnih trapez krojeva, farmerki ravnog kroja ili užih slim farmerki koje će biti odličan izbor i za večernje kombinacije. Izaberi udoban model koji odgovara tvom tipu tela i razmisli o različitim nijansama plave boje, ali i o crnim i sivim farmerkama koje su super zahvalne za različite kombinacije i stilove.

Sako

Čak i ako si verna sportskom stilu oblačenja, izuzetno je praktično imati dobar sako u ormaru. Osim što možeš da ga kombinuješ s različitim komadima odeće, sigurno će te spasiti u trenucima koji će od tebe  zahtevati malo formalniji autfit. Kada treba da održiš seminar, za odlazak na ispit ili na važne konsultacije na kojima želiš da ostaviš utisak ozbiljne i odgovorne studentkinje, autfit zaokružen sakoom će sigurno raditi u tvoju korist. Dostupni su različiti krojevi i dezeni, a odličan su komad i za prelazne mesece.

Foto: Idealno.rs

Cipele

Veliki modni hit ove godine su definitivno cipele. Već možeš da ih vidiš na Instagram profilima najpoznatijih fashion blogerki. Kombinuju se s bukvalno svime, od kratkih pantalona i letnjih haljina do farmerki, suknji i dugih čarapa. Verovatno će sa početkom faksa poklopiti i početak jesenjih kiša, pa ne bi bilo loše da izabereš nepropusni model u kojem ćeš moći da provedeš većinu jesenjih i zimskih dana. Od klasičnih kožnih do cipela na vezivanje ili onih od brušene kože, ravne ili na petu, postoji bezbroj kombinacija, izaberi one koje najviše odgovaraju tvom stilu.

hellomagazin.rs Idealno.rs
Tagovi: Idealno.rs

Najnovije vesti