Novak Đoković: Verovanje je ono što me gura kroz trenutke sumnje, bola, nesigurnosti

Novak Đoković: Verovanje je ono što me gura kroz trenutke sumnje, bola, nesigurnosti

Autor: | 13/09/2018

0

Još se nisu slegli utisci sa US opena, gde je Novak Đoković još jednom dokazao da je istinski šampion. Najbolji teniser Srbije sa lakoćom je osvojio 14. gren slem titulu u karijeri i najavio da će u bliskoj budućnosti napasti i rezultat Rodžera Fededrera od 20 najvrednijih trofeja.

Treći teniser sveta oglasio se u četvrtak ujutru na Tviteru uz vrlo jasnu poruku: „Hvala vam“.

Novak se na ovaj način zahvalio članovima stručnog štaba i menadžerima koji vode računa o njegovoj karijeri.

 

View this post on Instagram

 

Who handed this guy a mic???!! ?? #goodcoaching #revolutionarypracticesession @vajdamarian

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 4, 2018 at 9:27am PDT

Prethodno je Đoković na Instagramu imao još jednu zanimljivu objavu u kojoj je obajsnio kako se vratio na pravi profesionalni put posle povrede i kraće rezultatske krize.

- Pre nego što podelim sa vama najdublje misli, želim da vam se zahvalim na ljubavi i podršci u teškim vremenima, ali i tokom ovog dobrog perioda. To mi znači jer znam da nije lako držati se kada su stvari nejasne. Pa, hvala.

A, onda je usledilo emotivno "otvoreno pismo".

- Neverovatno je najčešći način da se objasni izuzetan uspeh. Za mene taj izraz negira najsnažnije emocije koje mogu imati – VEROVANJE! Za sve ovo vreme, verovanje je ono što me gura kroz trenutke sumnje, bola, nesigurnosti. U nekom trenutku sam se zaglavio u mnoštvu informacija, pa nije bilo rezultata. Svi su davali mišljenja i savete o tome šta da radim i ne mogu da kažem da ništa nisam čuo. Ponekad sam bio zbunjen, ali je postojala jedna stvar koja me je održala i drži me: veru u sebe i svoje sposobnosti, svoje veštine i talenat i da ću uraditi ovo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 12, 2018 at 11:50pm PDT

- Najveći zaključak iz fantastičnih prethodnih meseci je da NEVEROVATNO ne postoji. Nema granica. Ako to imate na umu, onda to možete i da učinite. Kada pokažete hrabrost, samopouzdanje i verovanje već si pobednik uprkos trenutnom rezultatu.

Dakle, moji prijatelji, suočite se se nevoljama i prihvatite moć verovanja. I to vas može odvesti bilo gde – napisao je Đoković na Instagramu na engleskom jeziku uz poentiranje na srpskom: - Idemooo...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 9, 2018 at 6:50am PDT

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images
Tagovi: Novak Đoković