Miki Manojlović: Nisam želeo ništa, a život mi je dao sve

Miki Manojlović: Nisam želeo ništa, a život mi je dao sve

Autor: | 10/09/2018

0

Proslavljeni glumac otkriva šta bi poručio sebi četiri i po decenije mlađem, kako nemaština nekada rađa vrhunske umetnike i koliko je egzil iz devedesetih uticao na njegovu karijeru

Kada bismo, u ovom već odmaklom 21. veku, upalili vremensku mašinu i vratili se u „zlatno doba“ jugoslovenske kinematografije, možda bi nas pogon odneo na set kultnih „Otpisanih“ ili bismo probali „Jagode u grlu“, a sasvim sigurno bismo se zapitali da li postoji „Nešto između“, da li je nekad „za sreću potrebno troje“ i šta zaista, kada nije sa svojom porodicom, radi „Otac na službenom putu“. U svim nabrojanim ostvarenjima briljirao je glumac čiji bi talenat bez dileme mogao da se uvrsti među kulturna dobra bivše države - Predrag - Miki Manojlović.

Iza njega je gotovo pola veka karijere, koja je bezbroj puta krunisana najvišim priznanjima. Pored uspešnog profesionalnog, kompletnim ga čini i privatni život. U braku je sa glumicom Tamarom Vučković i imaju sina Ivana. U prethodnom braku dobio je ćerku Čarnu, poznatu rediteljku. Na pitanje kakav je otac jednom prilikom je rekao da je njegova najveća mana odsutnost, „jer ga celog života nema kod kuće“. Ali, takav je poziv koji je izabrao.

Bez bilo kakvih problema može da podvuče crtu u svojoj životnoj priči. Šta bi danas poručio Mikiju Manojloviću iz 1972. godine, onom s početka karijere?

- Ništa mu ne bih rekao. U životu ne bih menjao skoro ništa, jer nisam žudeo za stvarima na taj način da bih trčao za njima. Nisam se družio sa uticajnim ljudima da bih bilo šta dobio. Nisam želeo nijednu ulogu, a dobio sam ih sve. Nisam jurio za nagradama, a osvojio sam ih bezbroj. Ja sam jedan normalan tip koji nije dozvolio da ga odvuku prizemne i prolazne stvari na ne znam koji meridijan. Živim kako volim.

Nastavak intervjua pročitajte u novom broju magazina Hello! Koji je u prodaji od petka 7. septembra.

Snežana Ilić, „Azra“ Guliver/Getty
Tagovi: miki manojlovic

Pročitajte još