Skandal u Njujorku: Publika rasplakala Naomi Osaku, Serena Vilijams odmah reagovala

Skandal u Njujorku: Publika rasplakala Naomi Osaku, Serena Vilijams odmah reagovala

Autor: | 09/09/2018

0

Nova šampionka US Opena, mlada Japanka Naomi Osaka, zaplakala je na svečanoj ceremoniji jer nije mogla da istrpi zvižduke i uvrede bestidne američke publike.

20-godišnja japanska teniserka Naomi Osaka napravila je senzaciju na US Openu. Osvojila je šampionsku titulu, pošto je u finalu potpuno zasluženo savladala favorizovanu Amerikanku Serenu Vilijams 6:2, 6:4.

Na svečanoj ceremoniji se rasplakala, ali ne od sreće, već zbog ponašanja nevaspitane njujorške publike. Umesto aplauzom kako dolikuje, navijači su zvižducima "pozdravili" mladu šampionku. Naomi je bila razočarana, nije mogla da sakrije suze...

 

Kada je videla da je stvar otišla predaleko, reagovala je i Serena Vilijams. Uzela je mikrofon i zamolila navijače da pozdrave Osaku, kojoj je ovo prva Gren slem titula u karijeri. Publika je poslušala Serenu... Ubrzo nakon njenih reči usledile su ovacije.

U svom prvom obraćanju nakon meča, Osaka je uputila izuzetno zanimljivu poruku publici.

"Znam da ste svi navijali za nju, izvinite što je ispalo ovako... U svakom slučaju, hvala vam što ste gledali naš meč. Maštala sam da igram finale US Opena sa Serenom. Drago mi je što sam dobila tu priliku u životu", kazala je Osaka.

hellomagazin.rs Guliver/Getty