Odlazak legende: U 83. godini života preminuo je Bert Rejnolds

Odlazak legende: U 83. godini života preminuo je Bert Rejnolds

Autor: | 06/09/2018

0

Holivudska legenda, Bert Rejnolds, preminuo je jutros u bolnici Jupiter Medical na Floridi. Vest o smrti s medijima je podelio njegov menadžer.

Kako je medijima javio menadžer Erik Kritcer, u četvrtak ujutro, u bolnici Jupiter Medical na Floridi, u 82. godini života preminuo je holivudski glumac Bert Rejnolds.

 

Tačan uzrok smrti još uvek nije poznat, ali nagađa se, prema pisanju TMZ-a, kako je reč o srčanom udaru i da mu, uprkos brzoj lekarskoj reakciji, nije bilo pomoći. Poznato je da je poslednjih godina imao mnogobrojne zdravstvene probleme. Tako je 2013. godine već bio hospitalizovan sa simptomima gripa, a tri godine ranije navodno je dobio i bajpas.

Pošto je pušten iz bolnice, rekao je kako mu je dan pre lekar, tokom redovnog pregleda, rekao kako su mu arterije zakrčene i da mora hitno na operaciju. 2009. godine Bert Rejnolds bio je i na rehabilitaciji zbog problema s zavisnošću.

Bert Rejnolds 70-ih je proglašen seks simbolom, pošto je 1972. godine pozirao nag za magazin Cosmo na tepihu od medveđe kože, zbog čega je kasnije žalio, a slavu je stekao u klasicima poput 'Smokey i Bandit', 'Booge Nights' i 'The Cannonball Run'. Upravo za ulogu porno režisera Džeka Hornera u 'Boogie Nights', filmu iz 1997. godine, bio je nominovan za Oskara u kategoriji sporedne muške uloge, koji nije osvojio, ali je osvojio Zlatni globus.

 

Poznat je i njegov brak s Loni Anderson, koji je trajao od 1988. do 1993. godine, a njihov prekid bio je jedan od najružnijih u holivudskoj istoriji. Rejnolds je svoju bivšu suprugu optužio da ga je varala, a ona njega da ju je fizički zlostavljao.

Iza Berta Rejnoldsa ostao je njegov 30-godišnji sin Kvinton Anderson Rejnolds.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti