Čarli Šin slavi 53. rođendan: Iza sebe ima tri žene, petoro dece, jedno unuče, Ginisov rekord, predoziranje i HIV

Čarli Šin slavi 53. rođendan: Iza sebe ima tri žene, petoro dece, jedno unuče, Ginisov rekord, predoziranje i HIV

03/09/2018

0

Na današnjji dan 1965. godine rođen je američki glumac Čarli Šin.

Svoju slavu stekao je rano. Osim što je za to mogao da se zahvali ocu, Martinu Šinu, koji je sedamdesetih godina već postao proslavljeni glumac.

Kao najmlađi sin, Šin je jako brzo pošao očevim stopama, te je već sa 19 godina započeto svoju filmsku karijeru u tinejdžerskoj drami o Hladnom ratu, "Crvena zora", u kojoj je glumio rame uz rame sa Patrikom Svejzijem, Tomasom Hauelom, Leom Tomson i Dženifer Grej. Mladi glumac se pojavio i u jednoj epizodi serije "Neverovatne priče".

 

Svoju prvu veliku ulogu Šin je imao u drami o Vijetnamskom ratu, "Vod" 1986. godine. Samo godinu dana kasnije glumio je uz svog oca u "Vol Stritu". Oba filma je režirao Oliver Stoun.

 

Slavu je svakako stekao nakon serije uspešnih filmova kao što su "Vod", "Vol strit", "Mladi revolveraši" iz 1988. godine, "Glavna liga", "Usijane glave" i "Tri musketara".

 

Mlađoj populaciji Čarli Šin više je poznat po televizijskim ulogama, naročito u popularnoj seriji "Dva i po muškarca", koju je i obeležio svojim humorom i specifičnom mimikom.

 

Nažalost, u svom kasnijem životu Šin je pažnju medija i fanova privlačio nizom skandala.

Produkcija "Dva i po muškarca" obustavljena je u januaru 2011. godine, kada je glumac bio na odvikavanju od opijata. To je bio već njegov treći pokušaj rehabilitacije u 12 meseci. Narednog meseca, Si-Bi-Es je otkazao poslednje četiri epizode sezone nakon što je Šin javno ponižavao i komentarisao autora serije Čak Lora, što je rezultiralo zabranom Vornera Brosa Čarliju Šinu o bilo kakvom prilasku na set.

 

U to vreme Šin je imao javni nervni slom koji je emitovan na televiziji i na internetu. Glumac je davao svakakve izjave i pominjao bizarne stvari o sebi, poput toga da je veštac i da ima tigrovu krv i DNK Adonisa.

- Umoran sam od pretvaranja da nisam poseban. Umoran sam od pretvaranja da nisam moćna rok zvezda sa Marsa - rekao je Šin novinarima.

 

Jedan od njegovih najvećih skandala, pored moždanog udara, predoziranja i niza hapšenja bio je 17. novembra 2015. godine, kada je Šin u javnosti priznao da je HIV pozitivan, što mu je dijagnostifikovano četiri godine ranije. Svoje stanje, kako je istakao, drži pod kontrolom trostrukim koktelom antiretroviralnih lekova, a rekao je da je nemoguće da je zarazio nekog od svojih partnera.

 

Očigledno ga ništa od ovog nije sprečilo da nastavi da bude jedan od omiljenih glumaca današnjice.

Šin je, pored svih rijaliti zvezda i manekenki, postavio GInisov rekord za najbrže Dostizanje milion pratilaca (prosečno ga zaprati 129 000 novih ljudi dnevno) i Ginisov rekod za Najplaćenijeg televizijskog glumca po epizodi sa 1,25 miliona dok je glumio u seriji "Dva i po muškarca".

hellomagazin.rs/M G Guliver/Getty
Tagovi: čarli šin

Pročitajte još

Najnovije vesti