Zorana Jovanović otkrila bez kojeg modnog detalja nije mogla ove sezone

Zorana Jovanović otkrila bez kojeg modnog detalja nije mogla ove sezone

Autor: | 31/08/2018

0

Na mapi putovanja poznate modne blogerke ovog leta našle su se brojne destinacije. Od Los Anđelesa, preko Arube, Meksika i Kapadokije, sve do Njujorka, Zorana Jovanović u pasoš je dodala nove pečate, a u sećanje nezaboravna iskustva. Boravak u gradu koji nikada ne spava popularna Zorannah iskoristila je da napravi editorijal za magazin “Hello!” i otkrije neke omiljene lokacije ove urbane džungle, što joj, kaže, nije bilo lako.

Uprkos savršenoj estetici Velike jabuke, koja je mnogim njenim koleginicama omiljeno odredište za šoping i hedonizam, zavodljivo američko “voće” nije u skladu sa temperamentom dvadesetosmogodišnje Beograđanke. Dok poslednje dane avgusta provodi na Mikonosu, gde „puni baterije“ za buduće izazove, zadovoljno deli neka lična iskustva i utiske o dinamičnom letu koje polako ostavlja za sobom, spremna za nova dešavanja kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Kojim povodom ste posetili Njujork?

- Razlog posete bilo je putovanje u Meksiko. S obzirom na to da sam morala da presedam u Njujorku, odlučila sam da nekoliko dana pre, a i posle, provedem u Velikoj jabuci. Putovala sam sa drugaricom i bilo nam je super. Videle smo prijatelje, obilazile restorane i, naravno, malo šopingovale.

Zorana Jovanović: Našim devojkama nedostaje ona mala “žica” koja autfit čini neobičnim

Da li vas je Njujork očarao ili razočarao?

- Iskreno, stvarno nisam veliki fan tog grada, niti sam ikada bila. Smatram da ga treba videti, ali to je mesto koje nečijoj energiji odgovara, nečijoj ne. Ja spadam u drugu grupu. Mirniji sam tip, tako da više volim Los Anđeles. Ipak, koliko god da Njujork nije moja omiljena destinacija, put me iznova vodi njemu, a ko sam ja da se tome protivim. Naravno da ima svoju čar i magiju, samo što mene jednostavno vuče nešto drugo.

Kakve utiske nosite iz Meksika?

- Bilo je radno i paradno, sunčale smo se i slikale po ceo dan.

Ovog leta provodite se na egzotičnim plažama i na ulicama svetskih metropola. Volite li više leto u gradu ili na obali?

- Obožavam da se sunčam, tako da između ta dva moram da izaberem more, mada umem da uživam i u gradu.

Nedavno ste posetili Kapadokiju. Kakav je doživljaj leteti balonom dok gledate izlazak sunca?

- Iako letenje balonom nije bilo novo iskustvo, jer sam ga pre dve godine doživela u Dubaiju, ovoga puta bilo je drugačije. Osećaj je fenomenalan, posebno zato što se sve dešava rano, dok izlazi sunce. Boje su nestvarne. U vazduhu je mnogo balona, stvarno izuzetan doživljaj. Prvog dana uživala sam u vožnji, a drugog sam napravila predivne fotografije u hotelu sa pogledom na predeo iznad kojeg se leti, tako da je zadovoljstvo bilo dvostruko.

Koja vas destinacija čeka?

- Trenutno uživam na Mikonosu, jedva sam dočekala.

Reklo bi se da je leto vaše omiljeno godišnje doba.

- Moje omiljeno godišnje doba zapravo je proleće, ali ono se, nažalost, nekako izgubilo, jer iz zimskog minusa začas pređemo na plus 30 stepeni, a nema ništa lepše od nošenja čizama uz haljine i dugih džempera uz bose noge. Uz to, i moj rođendan je u proleće, tako da letu zbog toga pripisujem dodatni bonus.

Prija li vam ovolika dinamika ili su putovanja vaša relaksacija?

- Naravno da vas u nekom trenutku stigne umor. Nije lako promeniti vremensku zonu i truditi se da, zbog posla, budeš “u elementu” čitavog dana. U junu sam imala mini-odmor u Los Anđelesu, u Meksiku sam se takođe dosta odmarala, a i boravak na Mikonosu rezervisan je za opuštanje, tako da vodim računa da „napunim baterije“.

Zorana Jovanović: Nikada u životu ne bih sa dečkom živela u Beogradu

Putujete li sami ili u društvu?

- Nikada ne putujem sama, ne volim to. Meni je saputnik neophodan, ali mi je izuzetno važno da nam se energije podudaraju.

Da li je ovaj period godine najzahtevniji kada je o negi reč?

- Jeste. Koža je dosta izložena suncu, pa su hidratacija i svakodnevno nanošenje krema veoma važni. Postoje ljudi koji ne vole da se izlažu suncu, ali ja nisam od njih. Uživam dok dobijam boju, tako da mi je neophodna dodatna hidratacija i o tome vodim računa.

Koji je vaš “beauty” favorit ove sezone?

- Kreme sa “glow” efektom apsolutni su hit, zbog čega sam presrećna jer sam veliki ljubitelj “highlither” proizvoda.

Od kog modnog detalja se ove sezone ne odvajate?

- Obožavam da nosim „martinke“. Znam da je pretoplo za tu vrstu obuće, ali jako mi se sviđa taj trend. Nosim ih uz šorts sa krop-topom preko haljine.

Šta vam se najviše dopada od trendova koje vodeće modne kuće predstavljaju za predstojeću jesen?

- Mislim da “trend” kao reč više nema isto značenje kao ranije. Sve je u trendu. Stara moda vraća se na velika vrata, vlada logomanija, i sve ono što smo mislili da više ne prolazi ponovo je “in”.

Kakvi su poslovni planovi za period pred vama?

- Na jesen ću predstaviti nešto novo, ali sa godinu dana zakašnjenja. Ne volim da pričam unapred dok se nešto ne realizuje, jer se u suprotnom stvari kao po pravilu zakomplikuju.

Šta vas okupira na privatnom polju, bliži li se neki važan datum kome se radujete?

- Trenutno nemam ništa u planu, ali videćemo za dalje.

 

Deana Đukić Marko Sovilj

Pročitajte još