Roksanda Babić: Decu kroz igru učimo da znaju šta je red i šta su im dužnosti

Roksanda Babić: Decu kroz igru učimo da znaju šta je red i šta su im dužnosti

Autor: | 23/08/2018

0


Omiljeno TV lice Roksandu Babić gledaoci imaju prliku ovih dana da vide kao prezentera Vesti u okviru Jutarnjeg programa na Prvoj, jer zamenjuje Živanu Šaponju Ilić.

Da li vam je nedostajao ovaj posao, odnosno informativni program, jer ste godinama unazad radili kao prezenterka Vesti ali na nekadašnjoj B92?

- Tri nedelje svako radno jutro gledaoci su imali priliku da se druže samnom u jutarnjim vestima. Dok je Živana na zasluženom odmoru, ja sam je zamenjivala i čuvala joj jutro. U informativnom programu sam počela, tu se zadržala najduže, mnogo naučila, tako da mi je ovaj letnji povratak u vesti jako prijao.

A post shared by Roksanda Babic (@roxybabic) on Aug 6, 2018 at 6:27am PDT


Znači li to da ćemo od jeseni ponovo imati priliku da vas gledamo kao prezenerku Vesti ili ne?

- O tome ćemo pričati na jesen. Jesenja šema se uveliko sprema i videćemo gde će u njoj biti moje mesto.

Već izvesno vreme vodite emisiju iz poljoprivrede “Plodovi dobre zemlje”. Šta ste konkretno naučili o ovoj temi?

- “Plodove dobre zemlje” smo vredno radili i cele ove sezone. Već smo dobro uigran tim. Za avgust smo pripremili emisije sa najboljim pričama tokom cele godine. Za poljoprivrednike nema odmora. O poljoprivredi sam, pre nego što sam počela da radim „Plodove“, znala opšte stvari i probleme, onoliko koliko je zavređivalo da se nađe u vestima. A sada sam to znanje produbila. Učenje je išlo postepeno, korak po korak, ali sam se ozbiljno uhvatila ukoštac sa temama uz pomoć urednice Marije Ćeklić. A od jednog sagovornika sam na poklon dobila i skripta o gajenju pčela. I to sam savladala. Nisam želela nijednog trenutka da nespremna sednem ispred sagovornika, nego sam štreberski učila.

A post shared by Roksanda Babic (@roxybabic) on Oct 27, 2017 at 11:52pm PDT


Deo ste i ekipe “150 minuta” gde radite kao reporter. Da li sinovi Filip i Dušan više vole da gledaju mamu dok čita vesti ili izveštava sa ulica?

- Zanimljivo im je i jedno i drugo, ali vrlo kratko. A onda traže da se mama skloni a ekrana i ustupi prostor crtaćima. Konstatuju da sam to ja i pitaju zašto im ne odgovorim dok me nešto pitaju dok sam u živom programu.

Kako usklađujete privatne i poslovne obaveze?

- Dobra organizacija je ključ svega. Imamo tačnu satnicu od ustajanja, pripremanja dece za vrtić, posla, onda po podne odvoženje i dovoženje dece na sportić i engleski, u park, zatim rituali sa čitanjem priča pre spavanja, pa onda priprema za sutrašnji radni dan. To je neki kostur, ali naravno ima iskakanja. Učimo ih da odmalena znaju šta je red, šta su njihove dužnosti, ali naravno u svemu tome ima mnogo igranja.

Kako najčešće provodite slobodno vreme u krugu porodice?

- Kad smo svi zajedno, volimo da odemo u prirodu, na Adu ili Košutnjak. Vole da trče, plivaju, da se pentraju i da vežbaju u teretani na otvorenom. Pravi su dečaci sa neiscrpnom energijom.

A post shared by Roksanda Babic (@roxybabic) on Feb 4, 2016 at 2:13pm PST


Dok se većina vaših kolega trenutno odmara, vi radite punom parom. Kada odlazite na odmor?

- Ovo leto mi je mahom radno, ali sam zadovoljna. Deca su već bila na moru sa bakom i dekom, a vodićemo ih i mi nakratko. Moraju da pripreme pluća za novu sezonu virusa u vrtiću.

Da li i kada imate slobodan dan ustanete rano i uključite TV da biste saznali šta se novo desilo?

- Uvek pratim vesti, ako nisam pri TV-u, tu su aplikacije news portala na telefonu koje redovno proveravam. Jesam na neki način zavisnik od informacija, ali to mi spada u opis posla, a plus i volim da sam uvek u toku.

A post shared by Roksanda Babic (@roxybabic) on May 4, 2016 at 10:30am PDT


Nekada ste dosta vežbali...

- Pored toga što sad imam dva mala personalna trenera pa je kardiotrening zagarantovan, trudim se da dva puta nedeljno odem na pauer plejt. Trening traje kratko, pola sata, daje snagu i dobru definiciju mišića.

Hellomagazin.rs Arhiva Hello/Instagram
Tagovi: roksanda babić