Serena Vilijams je najplaćenija sportistkinja sveta

Serena Vilijams je najplaćenija sportistkinja sveta

Autor: | 22/08/2018

0

Američka teniserka Serena Vilijams je najplaćenija sportistkinja sveta, objavio je američki magazin Forbs. Za 12 meseci zaradila je 18 miliona dolara. Među prvih deset najplaćenijih sportistkinja, osam su teniserke.

Serena Vilijams, nekadašnja prva dama svetskog tenisa, koja je prošle godine postala majka, većinu novca je zaradila van terena, dok je u tom periodu od igranja tenisa zaradila svega 62.000 dolara.

Serena ima ugovore za kompanije Najki, Intel, Audemars Pike, Dži Pi Morgan Čejs Linkoln, Gejtorejd i Bits.

Samo 16 sportiskinja na svetu su u proteklih 12 meseci zaradile više van sportskih terena", piše Forbs. Serena Vilijems je duže vreme najbogatija sportistkinja sveta. Samo s teniskim nagradama u karijeri je zaradila 86 miliona dolara.

U tenisu više od nje su zaradili još samo Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer.

Iza Serene Vilijams na drugom mestu je Dankinja Karolina Voznjacki s 13 miliona, treća je još jedna američka teniserka Slon Stevans (11,2), slede Španjolka Garbine Muguruza (11), Ruskinja Marija Šarapova (10,5) i Venus Vilijams (10,2).

Na sedmom mestu je prva neteniserka, igračica badmintona iz Indije Pusarla Venkata Sindhu, koja je od juna 2017 do juna 2018 zaradila 8,5 miliona dolara.

Danica Patrik

 

Među prvih deset najplaćenihij sportistkinja su prva teniserka sveta Rumunka Simona Halep (7,7), bivša američka automobilistkinja Danica Patrik (7,5) i pobednica Vimbldona Nemica Anželika Kerber (7).

Forbs je u junu objavio mušku listu, na kojoj je prvi bokser Flojd Majveter sa 285 miliona dolara, na drugom i trećem mestu su fudbaleri Lajone Mesi (111) i Kristijano Ronaldo (108)

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: serena vilijams

Pročitajte još