Džoan Kolins: Obožavala sam Vivijen Li i želela sam da budem baš kao ona kada odrastem (video)

Džoan Kolins: Obožavala sam Vivijen Li i želela sam da budem baš kao ona kada odrastem (video)

Autor: | 13/08/2018

0

Ima 85 godina, ali na izgledu, Džoan Kolins mogu zavideti i mnogo mlađe dame, ali ono što je posebno zanimljivo da i dalje, u tim godinama, ona i dalje aktivno snima i trenutno je jedina glumica iz zlatnog doba Holivuda koja još uvek radi. Svojim ulogama zadužila je mnoge, a većina ju je itekako dobro zapamtila po ulozi zločeste Aleksis Kolbi u legendarnoj 'Dinastiji'.

Da nema nameru da stane dokaz je i njen angažman u osmoj sezoni serije 'Američka horor priča'.

 

- Svi smo opsednuti njome oduvek. Ona je klasik Holivuda. Legenda - rekao je koautor serije Bred Falčuk, ujedno i budući suprug Gvinet Paltrou.

U intervjuu, koji je u svom domu u Los Anđelesu dala za magazin Town & Country, glumačka legenda je progovorila o mnogim stvarima. Tako je otkrila je koga se najviše bojala kada je sa samo 20 godina stigla u Holivud.

 

- Bila je to Bet Dejvis. Ja sam imala 20, a ona 50 ili tako nešto, i nije bila presrećna mojim izborom. Činilo se da ne voli nikoga - priznala je Džoan Kolins, dodavši kako njen peti suprug Pirsi Gibson s njom nikada ne gleda njene stare filmove. Ali, zato je priznala na kome je gradila lik popularne Aleksis Kolbi.

- Njen lik gradila sam na iskustvima i poznanstvima sa svim poslovnim ljudima za koje sam znala da su bez duše. Drugi deo nje, onaj glamurozni s preodevanjem stvorila sam po uzoru na moju najbolju prijateljicu Kapi Badrut, koja je bila neverovatno glamurozna, ali nažalost i vrlo nesrećna. Ali, ne mislim da je Aleksis bila nesrećna. Mislim da je ona uživala u životu i živela ga punim plućima - otkrila je Džoan Kolins.

 

Ponovno pričajući o prošlosti, priznala je da se, kada je stigla u Holivud, posebno radovala tome što će upoznati Avu Gardner.

 

- Ali ne mogu da izdvojim samo jednog favorita. Obožavala sam i Vivijen Li i upravo sam kao ona želela da budem kada odrastem. Hedi Lamar sam smatrala najlepšom glumicom svih vremena, a obožavala sam Elizabet Tejlor, ali, ko nije?

 

Iako, kaže, nikada ne žali ni za čim, postoji samo jedna stvar koju nije prebolela. 1960. godine dobila je ponudu da snimi s Dinom Stokvelom film 'Sinovi i ljubavnici'.

- Želela sam da ga snimim, nisam ga smatrala toliko lošim. Ali, tada sam bila verena za jednog mladog glumca po imenu Voren Biti koji mi je rekao da je scenario sr..e, pa sam ga odbila. Na kraju ga je snimila Meri Ure i za istu dobila nominaciju za Oskara. Ali, u to vreme muškarci su imali veliki uticaj na mene - rekla je Džoan zaključivši:

- Mnogi su mi, posebno muškarci, uključujući i mog oca, govorili kako će moja karijera da bude gotova do 24. godine. Stalno su mi to ponavljali, ali čini se da se nije obistinilo, a ja im nikada nisam poverovala.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: džoan kolins