Lazar Ristovski: Kad se posao završi onako kako smo mi, sigurno će rezultati biti odlični

Lazar Ristovski: Kad se posao završi onako kako smo mi, sigurno će rezultati biti odlični

Autor: | 10/08/2018

0

Nakon što je prošle nedelje završeno snimanje filma "Kralj Petar Prvi", pala je zadnja klapa istoimene serije, nastale prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića.

Producent i glavni glumac Lazar Ristovski i njegov sin, reditelj Petar Ristovski, proslavili su sa ekipom poslednji dan snimanja, ali za njih nema odmora jer ih čeka montaža.

-Kad se jedan posao završi na način na koji smo ga mi završili, siguran sam da će rezultati biti odlični. Mi smo na snimanju pljuvali krv i mora projekat o kralju Petru da izrodi nešto što valja. Pravili smo ovaj film u slavu onih koji su ostali na Ceru, Kajmakčalanu, Mačkovom kamenu, na albanskim planinama i Solunskom frontu, kaže Lazar.

I Petar je zadovoljan.

-Pomešana su osećanja. Potrebno je da prođe još nekoliko dana da se slegnu utisci. Zadovoljan sam. Imao sam velik i temeljan zadatak. Dali su svi maksimum, što ćete videti na platnu, kaže reditelj.

Glumački je za Ristovskog ovo možda i najteža uloga u karijeri.

- Narod o kralju Petru vrlo malo zna. Najteže je bilo u njemu naći živog čoveka, što sam uspeo uz pomoć Petra. On je bio slojevita ličnost, ratnik, političar, intelektualac i dobar uzor svojoj deci. Mislim da će ga nakon ovog filma narod ponovo zavoleti - objašnjava Lazar.Jedine zvezde u filmu su Lazar i Danica Ristovski i Radovan Vujović, dok je reditelj dao šansu mladim glumcima Marku Todoroviću (princ Đorđe), Aleksandru Vučkoviću (regent Aleksandar) i Milanu Kolaku (mladi ratnik).

-Pravio sam za svaku ulogu temeljan kasting. Uloge su dobili najbolji na audiciji. Oni imaju potencijal da naprave velike karijere uz malo sreće, koja je potrebna u ovom našem poslu, kaže Petar.

Petar i Lazar smatraju da je najteže mladom Marku Todoroviću, koji igra princa Đorđa. Mladi crnogorski glumac imao je već zapaženu epizodu u seriji "Ubice mog oca".

-Pratimo život Đorđa od 20. do 27. godine. Marku je najviše pomogla da se spremi za ulogu autobiografska knjiga "Istina o mome životu". On je napravio ulogu po mojim instrukcija, a Laušević je igrao princa u nekom zrelijem dobu, kaže Petar.Ristovski kaže da je dobro obavio svoj posao, a da Lauševiću ne treba pohvala u medijima ko ovom mladom glumcu.

Darovitom reditelju, priznaju, pomoglo je iskustvo s prethodnog filma "Panta Draškić - cena časti", koji je radio s Natašom Drakulić.

 

Hellomagazin.rs Promo/Antonio Ahel/Ataimages/Instagram
Tagovi: lazar ristovski