Lične stvari Merlin Monro na aukciji: Kome je glumica posvetila posebnu fotografiju

Lične stvari Merlin Monro na aukciji: Kome je glumica posvetila posebnu fotografiju

Autor: | 09/08/2018

0


Haljine Merilin Monro zajedno s potpisanom fotografijom u kojoj jedna od najvećih holivudskih zvezda zahvaljuje producentu koji je pokrenuo njenu karijeru, biće prikazani javnosti pre prodaje na aukciji.

A post shared by Icons ? (@icon._.x) on Aug 9, 2018 at 9:51am PDT


Aukcijska kuća Profajls in histori (Profiles in History) najavila je da će zbirka biti predstavljena na Beverli Hilsu od 18. avgusta, a da će aukcija biti krajem oktobra, preneo je AP.

Među predmetima je fotografija koju je Monro potpisala za direktora Bena Lajona iz Tventi senčri foksa (20th Century Fox) s tekstom: "Dragi Ben, pronašao si me, dao mi ime i verovao u mene kada niko nije. Mnogo hvala i ljubavi zauvek. Merilin".


Rođena kao Norma Džin Mortenson, Monro je promenila ime po dolasku u Holivud. Uzela je majčino devojačko prezime Monro, dok je Lajon smislio "Merilin".

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on Jun 15, 2018 at 10:30am PDT


Fotografija je napravljena tokom snimanja "Sedam godina vernosti", filma iz 1955. godine u kojem je i čuvena scena Monro kako drži belu haljinu da se ne digne zbog naleta vazduha iz podzemne železnice.

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on Sep 15, 2017 at 3:46pm PDT


Verzija te haljine, koju je napravio dizajner Bil Travila za turneje i izložbe, takođe je među predmetima na prodaju, kao i njen scenario za film.

Na aukciji će biti ponuđene i njene fotografije iz detinjstva, 15 kostima koje je nosila u filmovima, među kojima i haljine iz "Muškarci više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera".

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on Feb 14, 2018 at 8:30am PST


Na izložbi u Pali sentr for midija (The Paley Center for Media) biće prikazane i velike fotografije Monro koje je uradio modni fotograf Milton Grin, prijatelj glumice.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Merlin Monro