Jovana Nikolić: Kada se pojavio trač o našem braku, Marko i ja smo sa detetom slagali lego-kocke i smejali se

Jovana Nikolić: Kada se pojavio trač o našem braku, Marko i ja smo sa detetom slagali lego-kocke i smejali se

Autor: | 04/08/2018

0

Da je završila akademiju i “isprobala” gene koje je nasledila od oca, čuvenog reditelja Bože Nikolića, danas bi verovatno bila jedna od najpopularnijih glumica mlađe generacije. Međutim, Jovana Nikolić odlučila se za druge umetničke vode, muzičke. Pleni atraktivnim izgledom, ali i zavidnim glasovnim mogućnostima, koje se ističu i u novom singlu “Dobar si”. Zgodna pevačica početkom godine obeležila je deceniju ljubavi sa biznismenom Markom Miškovićem. Privatni život poznatih supružnika oduvek je bio izložen očima javnosti, ali njihova ljubav nadjačala je sve teškoće, pa i glasine o razvodu. Dok uživa u odrastanju petogodišnje ćerke Antonine, za koju kaže da ne bi volela da ostane jedinica, Jovana nastavlja muzičku priču na koju je pre dve godine stavila zarez.

Zbog čega ste se povukli? Da li je naišla faza kada ste se zasitili muzike?

- Muzika nikad ne može da mi dosadi. Jednostavno, shvatila sam da ne mogu da se u isto vreme podjednako kvalitetno posvetim profesiji i porodici, pre svega detetu. U šali kažem da sam “pevačica u etapama”.

Pesmu “Dobar si”, baš kao i hit “Moli, moli” uradila je Leontina. Izgleda da odlično poznaje vaš senzibilitet.

- Leontina je neko ko ume “da mi nađe žicu”. Ovu pesmu snimile smo za jedan dan. Pustila mi je demo verziju, otpevale smo je zajedno uz klavir, a već sutradan sam otišla u Makedoniju, gde je Darko Dimitrov postavio aranžman.

Koliko vremena je bilo potrebno da “neverne Tomeshvate da odlično pevate?

- Mnogo. Čak i danas, kad na nekoj proslavi uzmem mikrofon, unapred znam kakav izraz lica će prisutni imati kad zapevam. Pretpostavljam da ne delujem kao osoba čiji glas ima četiri oktave.

Koja pesma je vaš tajni adut?

- “Bato” od Kaliopi.

Da li ste, odrastajući uz oca Božidara Nikolića, uglednog filmskog radnika, pomišljali da i sami zakoračite u taj svet?

- Upisala sam glumu, ali sam je i napustila. Tata je prvo negodovao zbog upisa, a posle i zbog ispisa. (smeh) Ja sam dete iz filmskog sveta. U vreme mog odrastanja to je podrazumevalo jedan kulturni nivo, u svakom smislu reči. Kuća nam je uvek bila puna filmadžija, a otac je sestru i mene stalno vodio na snimanja. Glumu sam batalila jer sam bila u prilici da vidim kako izgleda ispred, ali i iza kamere.

Poznata je priča da je vaš otac svojevremeno Bredu Pitu poverio ulogu u filmu “Tamna strana sunca”. Mislite li da će vam ćerka, kad poraste, poverovati da ste se kao šestogodišnjakinja družili sa holivudskim superstarom?

- Moraće, imamo slike kao dokaz. (smeh) Mada, dok ona poraste, ko zna ko će biti aktuelan. Verovatno će Bred Pit ostati faca za maminu generaciju, a njena će imati nove idole.

Ko je Antoninin junak?

- “My Little Pony”. Moje dete je i dalje zainteresovano za crtaće i animirane likove. Nadam se da će tako biti još dugo.

Šta zaokuplja pažnju jedne petogodišnjakinje?

- Antonina ima sklonost ka umetnosti, više za slikanje i fotografiju nego za muziku. Volela bih da je odvedem u školicu pevanja, da procene njene vokalne sposobnosti. Dobra je sa brojevima i slovima. Engleski jezik zna perfektno, što mi mnogo znači. Iako svi kažu da je u uzrastu kada deca upijaju kao sunđeri i treba im ponuditi što više edukativnog sadržaja, volela bih da se malo više igra.

Šta kažu vaši roditelji, podseća li ih na vas kad ste bili mali?

- Prema njihovom mišljenju, sestrina ćerka Tara nasledila je moj temperament. Kod Antonine prepoznajem neke svoje karakterne crte, ali me likom podseća na Marka. Ne samo što ima njegovu ekspresiju lica, nego je od najranijih dana imala identične pokrete.

Izabrali ste divno ime za ćerku.

- Hvala. Pre 15 godina, dok smo se Marko i ja još družili, jedno drugom poverili smo kako bismo voleli da nam se zovu deca. Prošle su godine, moja sestra je čekala blizance i nije znala koje ime da da ćerki. Predložila sam joj moje omiljeno, Tara. Kada sam saznala da ćemo Marko i ja da dobijemo ćerku, bilo je logično da dobije ime koje je njen tata izabrao pre mnogo vremena.

Svojevremeno ste izjavili da ne planirate da Antonina bude jedinica.

- Još imamo želju da proširimo porodicu. Možda bi trebalo da počnemo da razmišljamo o imenima. (smeh)

Početkom godine Marko i vi obeležili ste 10 godina ljubavi.

- Iza nas je dosta lepih trenutaka, ali i onih traumatičnih, koje se trudim da zaboravim. Javnost je manje-više upućena u sve što se dešavalo našoj porodici, nema potrebe da o tome pričam. Nas dvoje smo u emotivnu priču ušli iz prijateljske, odlično se poznajemo, i možda je to razlog što smo čvrsto vezani.


“Nikada nisam davala povod za tračeve, ali i kada ih ima, dočekam ih uz osmeh i kaficu”, poručili ste nedavno, ali ste onda, ipak, tužili pojedine medije.

- Kada se, početkom godine, na naslovnim stranama prvi put pojavio trač o našem braku, Marko i ja smo sa detetom slagali lego-kocke i smejali se. Nismo se oglašavali, pa su pojedini olako zaključili da mogu da pišu šta hoće. Bila je potrebna ozbiljna reakcija da bi se to okončalo.

Teško vas je zamisliti kao običnu ženu koja se bavi tekućim obavezama.

- Ali, ja to jesam. Kad odvedem dete u školicu, posvetim se sasvim običnim stvarima, u kojima uživam.

Ko čini vaš krug prijatelja?

- Nemam mnogo najboljih prijatelja, ali ih imam dovoljno. Moje najkraće prijateljstvo traje 15 godina.

U čemu je tajna vašeg perfektnog izgleda?

- Uvek može bolje. (smeh) Ne znam da li ćete mi verovati na reč, ali moja ishrana se zasniva na mesu, testeninama i slatkišima. Metabolizam se promenio u trudnoći i ja ne mogu da se ugojim. Prema mojim proračunima fale mi bar četiri kilograma.

Modni stručnjaci smatraju da ne grešite u izboru odevnih kombinacija.

- Moj tata ume da kaže: “Jovana, imaš najviše stila u porodici.” (smeh) Oblačim se u skladu sa raspoloženjem i volim da spajam nespojivo.


Koliko kofera nosite na odmor?

- Jedan mi je sasvim dovoljan da u njega stanu kupaći kostimi, letnje haljine i „japanke“. Ne „vodim“ modu na plaži. Volim da se sunčam, jer imam utisak da se tako napajam energijom. Rado plivam, ali ne idem u duboku vodu jer se plašim ajkula. To je moj jedini strah.

 

Eva Čubrović Milos Nadazdin/Instagram
Tagovi: Jovana Nikolić