Olga Danilović: Moj idol je Đoković, on je vrhunski igrač i osoba

Olga Danilović: Moj idol je Đoković, on je vrhunski igrač i osoba

Autor: | 31/07/2018

0

Ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Saše Danilovića i poznate sportske novinarke Svetlane izjavila je da joj je teniski idol Novak Đoković i da ga mnogo poštuje kao osobu.

– Potapova i ja u finalu smo odigrale divan meč, uvek smo bile tu jedna uz drugu i stvarno mi je draga i prijateljica i osoba. Nadam se da ću imati mnogo finala kao Novak Đoković – rekla je 17-godišnja Olga i dodala da pritisak postoji, ali da je to pozitvna vrsta treme koju ima svaki sportista.

Ona je navela da je Novak uvek bio veoma fin prema njoj.

– Svaki igrač ima svoj stil, moj idol je Đoković, on je vrhunski igrač i osoba. On je bio i ostao neko na koga se ugledam. Iako ima zgusnut raspored i mnogo obaveza, uvek nađe vremena da popriča sa nama mlađima kad se sretnemo na turnirima. Veoma sam mu zahvalna na tome – rekla je Danilovićeva za ruski “Sport ekspres”.

No words needed ??

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Jan 13, 2016 at 11:09am PST

Olga kaže da Nole prati sve nade srpskog belog sporta i stalno se interesuje za njihove rezultate.

– Stalno me pitaju koje savete mi daje. Onda uvek ispričam kako to izgleda kada ga mi mlađi sretnemo. On kaže: “Zdravo”, a za nas je to već “vau”. Nije nam potrebno ništa više, ali on nastavlja i odjednom ti kaže: “Video sam da si pobedila, čestitam!” Taj osećaj je neverovatan – zaključila je.

Neposredno nakon pobede nad Anastasijom Potapovom, Olga koju su svetski mediji već proglasili teniskom senzacijom i zvezdom u sponu, otkrila je koliko je porodica, a posebno mama Svetlana, ključna za njen uspeh.

– Veoma sam bliska sa mamom. Ona putuje sa mnom na sve turnire. Bez nje ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Prošla je sa mnom sve moje srećne, ali i tužne trenutke. Ona radi više stvari nego ja na terenu. Nikada neću moći dovoljno da joj zahvalim na svemu. Radi sve za mene i mnogo sam želela da proslavim ovaj trijumf sa njom – istakla je Olga za “Sport ekspres”.

Profesionalno bavljenje sportom podrazumeva dosta odricanja.

– Često sam razdvojena od ostalih članova porodice i oni mi stalno nedostaju. Brat i sestra me stalno podržavaju. Gledali su prenos i vikali “čestitamo, čestitamo”. To je bilo baš slatko. Fale mi mnogo, i ja njima, ali smo se već navikli na taj život i česta putovanja – istakla je 17-godišnja teniserka.

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on Jul 29, 2018 at 11:55am PDT

hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images