Olga Danilović: Još nisam spavala i još nisam svesna šta sam uradila (video)

Olga Danilović: Još nisam spavala i još nisam svesna šta sam uradila (video)

Autor: | 30/07/2018

0

Srpska teniserka Olga Danilović izjavila je danas, povodom osvajanja prvog WTA turnira da još nije svesna svog uspeha, ali da je spremna da se u potpunosti okrene profesionalnoj karijeri.

- Ovo je velika stvar za mene. Mislim da su se na ovom turniru sve kockice sklopile. Još nisam spavala i još nisam svesna šta sam uradila. Trebaće mi nekoliko dana da pročistim misli - rekla je Danilovićeva novinarima u Starom dvoru u Beogradu.

U finalu turnira u Moskvi, Danilovićeva je u nedelju pobedila domaću teniserku Anastasiju Potapovu, s kojom je igrala i u juniorskim danima.

- Svaki meč u Rusiji je bio težak, igrala sam i s desetom teniserkom sveta. U finalu smo obe dale sve od sebe, poznajem je i jako mi je draga prijateljica. Zadovoljstvo je bilo deliti teren s njom. Nadam se da ćemo obe imati mnogo finala u budućnosti - kazala je srpska teniserka.

Sa 17 godina Danilovićeva je ispisala istoriju ženskog tenisa, postavši prva igračica koja je osvojila WTA turnir, a da je rodjena u ovom milenijumu, ali i prva teniserka koja je kao srećni gubitnik u kvalifikacijama došla do trofeja.

Najponosniji na Olgin uspeh bio je njen otac, Predrag Danilović.

 

- Na kraju prošle godine sam rekla da sam se u potpunosti okrenula profesionalnoj karijeri. Više ne vidim sebe na juniorskim turnirima i još od prošle sezone se pripremam za ovo. Neki planovi su se sada promenili i definitivno ću ići na velike turnire i veće ciljeve - zaključila je Danilovićeva.

 
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images
Tagovi: olga danilović