Jelena Janković: Ostvarila sam san svakog tenisera i ne žalim ni za čim

Jelena Janković: Ostvarila sam san svakog tenisera i ne žalim ni za čim

17/07/2018

0

Jelena Janković (33), koja je u karijeri dugoj osamnaest godina ostvarila san svakog tenisera – bila najbolja igračica sveta (2008) i osvojila 16 turnira, još ne razmišlja o povlačenju iz belog sporta, iako ne igra od prošlog septembra. Za naš magazin otkriva šta je ovih dana čini srećnom, kao i da je njen najveći strah da ne okonča karijeru zbog povrede.

Iza vas je operacija oka. Kako se sada osećate?

– Operacija je prošla u najboljem redu. Bila sam veoma uplašena jer je u pitanju oko, međutim, doktor koji me je operisao ulivao mi je veliko poverenje tako da sam se na kraju opustila. Išla sam na kontrolu i sad mogu da se vratim svojim dnevnim aktivnostima.

Svi željno očekujemo vaš povratak na teren. Kako stoje stvari što se toga tiče?

– Još sam na rehabilitaciji i ne mogu da vam dam konkretan odgovor na to pitanje.

Čak i laici znaju da je teško vratiti se u top 10 ženskog tenisa. Šta je po vašem mišljenju najteže?

– Kad se dese teške povrede, operacije, veoma je teško razmišljati o bilo čemu, kamoli o karijeri. Najteže je pobediti sebe, svoje strahove, i povratiti samopouzdanje koje ste pre toga imali.

Da li je teže praviti karijeru ili je okončati?

– Graditi karijeru je izuzetno teško, jer treba da se slože sve kockice da biste uspeli u tome što radite. Potrebno je mnogo odricanja, požrtvovanja, sati i sati rada, i ono što je najbitnije – da vas sreća malo posluži. Takođe, jedan od bitnih činilaca je i novac, da biste mogli da isfinansirate svoju karijeru.

Tenisom se bavite gotovo 18 godina. Jeste li zadovoljni onim što ste postigli?

– Ostvarila sam san svakog tenisera, bila sam najbolja teniserka na WTA listi, dugi niz godina provela u svetskih top 10, doživela sam planetarnu slavu i ne žalim ni za čim. Jedino će mi biti krivo ako budem završila karijeru zbog povrede.

Govorili ste da razmišljate i o novim počecima, ukoliko napustite tenis. Čime biste se bavili u tom slučaju?

– Imam mnogo različitih interesovanja, od mode do biznisa. Videćemo koja će opcija prevladati - ispričala je Jelena za Gloriju.

hellomagazin.rs/M G Mirko Tabašević
Tagovi: jelena jankovic

Pročitajte još