Dušan Kovačević sinoć svečano otvorio jubilarni 25. Festival evropskog filma Palić

Dušan Kovačević sinoć svečano otvorio jubilarni 25. Festival evropskog filma Palić

Autor: | 15/07/2018

0

Jubilarni, 25. Festival evropskog filma (FEF) Palić proglasio je sinoć otvorenim novi predsednik Saveta FEF-a Dušan Kovačević, koji je neposredno pre toga na Letnjoj pozornici Palić primio dokument o osnivanju Festivala od dosadašnje predsednice Mire Banjac, dok je on njoj uručio prvi srebrnjak koji Festival dodeljuje povodom svog srebrnog jubileja.

Mnogobrojnoj publici i gostima prethodno su se obratili predsednik Pokrajinske Vlade Vojvodine Igor Mirović, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, kao i direktor Festivala Radoslav Zelenović.

- Srećna je okolnost da je Palićki festival uvek imao dobre predsednike Saveta - istakao je Zelenović, podsetivši da su tu dužnost obavljali Milena Dravić i Branislav Lečić. Kako je dodao, Mira Banjac predaje Dušku Kovačeviću dokument na osnovu kojeg će on raditi u naredne četiri godine.

Povodom jubileja, Zelenović je napomenuo da 25 godina u životu jednog festivala znači mnogo uloženog truda, ali i mnogo zadovoljstva kada se zna da se radi za divnu publiku.

Mira Banjac, pozdravljena burnim aplauzom, zahvalila je osnivačima i organizatorima Festivala na poverenju.

- Srećni smo ako smo nekim delom doprineli da Festival opstane i napreduje. Naravno, sve se menja. Imamo novi Savet, a predsednik je čovek koji će sigurno biti kičma Festivala, čovek koji je odavno zadužio i filmsku i pozorišnu umetnost - rekla je Mira Banjac i poželela Kovačeviću sreću i “dobar vetar u leđa”.

Akademik Dušan Kovačević je istakao da mu je izuzetna čast što je ovo pismo obaveza primio od svoje drage glumice i prijateljice, dodajući da je i Milena Dravić takođe naša velika glumca i prijateljica Palićkog festivala.

- Činjenica je da je FEF iz godine u godinu sve uspešniji, veći i popularniji. Nadam se da ću naslediti Miru Banjac kako valja, pošto mi je već rekla neke tajne - kazao je Kovačević.

hellomagazin.rs FEF Palić

Najnovije vesti