Skarlet Johanson odustala od filma: Ovu ulogu ipak mora da odigra transrodni muškarac

Skarlet Johanson odustala od filma: Ovu ulogu ipak mora da odigra transrodni muškarac

Autor: | 14/07/2018

0

Glumica Skarlet Johanson saopštila je da odustaje od novog projekta zbog lavine kritika, prenose holivudski mediji.

Pre nekoliko godina, Skarlet je na sebe navukla bes javnosti ulogom u filmu "Ghost in the shell", kada je tumačila rolu namenjenu ženi azijskog porekla.

Sada se Johansonova udružila sa istim režiserom i trebalo je da igra ulogu transrodnog muškarca, što je izazvalo bes LGBTQ zajednice.

U pitanju je film "Rub and tug" o Danteu "Teksu" Gilu, transrodnom muškarcu koji je držao salon za masažu na andergraund sceni "zabave za odrasle" sedamdesetih godina.

Nakon desetak dana žestokih kritika, Johansonova je saopštila da ipak odustaje od ove uloge.

- Volela bih da sam mogla da budem deo ovako važne priče, ali LGBTQ zajednica me je mnogo naučila svojim reakcijama. Bila bi čast i izazov prikazati Danteov život i transformaciju, ali sam svesna da to ipak mora da uradi transrodni muškarac. Drago mi je što je film pokrenuo diskusiju u javnosti o ovako važnoj temi - rekla je ona za "Out" magazin.

 

Skarlet u početku nije želela da poklekne pred osudama, pa je ranije saopštila da svi koji je kritikuju mogu da se obrate "Džefriju Tamboru, Džeredu Letou i Felisiti Hafman".

 

Tambor je u seriji "Transparent" igrao transrodnu ženu, Leto dobio Oskara za ulogu žene u filmu "Dallas Buyers club", a Hafmanova se pored "Očajnih domaćica" proslavila ulogom transrodne žene u filmu "Transamerica".

hellomagazin.rs Guliver/Getty