Ko je ubio Tupaka: Teško bolesni saučesnik progovorio 22 godine kasnije

Ko je ubio Tupaka: Teško bolesni saučesnik progovorio 22 godine kasnije

Autor: | 05/07/2018

0

Hip-hop zvezda Tupak ubijen je pre 22 godine u Las Vegasu. Nakon dugogodišnje potrage za ubicom, spekulacija i teorija zavera koje su se pojavljivale svojevremeno, jedan reper odlučio je da prizna ko je izvršilac dela.

Legendarni reper Tupak imao je samo 25 godina kada je upucan u septembru 1996. godine kada se vraćao sa meča Majka Tajsona. Uprkos naporu lekarskog tima, posle šest dana reper je podlega povredama, piše "Skaj njuz".

A post shared by Tupac Shakur (@2pac) on Jan 26, 2016 at 10:54pm PST


Krivica za ubistvo pala je na reperovog rivala Notorijus Bi-Aj-Dži (Bigi) i Paf Didija, potom na policiju i Šug Najta. Ipak, nakon toliko godina opšte prihvaćena teorija je da je pucnjava rezultat sukoba losanđeleskih bandi, Blads (Bloods) i i Krips (Crips).

Sada je konano bivši gangster i reper Kif D, čije pravo ime je Duan Kit Dejvis, rešio da otkrije svetu da je on bio pomagač u izvršenju ovog čina. Reper je svoje priznanje izneo u sklopu Netfliksove nove serije Unsolved, the Tupac and Biggie Murders, a njegova ispovest je šokirala mnoge.

A post shared by Tupac Shakur (@2pac) on Jan 7, 2016 at 9:06am PST


Dejvis, kome je dijagnostikovan rak, odlučio je da priča sada s obzirom na činjenicu da njegova bolest mu daje imunitet i isključuje krivičnu odgovornost

-Bio sam glavni u Comptonu, diler i jedini preživeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaka, započinje svoju priču Kif.

U dokumentarcu, Dejvis opisuje kako je sedeo na prednjem sedištu belog kadilaka iz koga je otvorena vatra. Dejvis kaže da je automobilom upravljao Terens "T-Braun" Braun, dok Deandri "Dre" Smit i Dejvisov rođak Orlando "Bejbi Lajn" Anderson su sedeli na zadnjem sedištu.

Braun, Smit i Anderson su bili deo bande sve do smrti.

Pre samog ubistva, oni su satimau tražili Tupaka koga su okrivili da je pretukao jednog od njihovih članova bande – u klubu 662.

A post shared by Tupac Shakur (@2pac) on Sep 10, 2015 at 8:39pm PDT


Posetili su klub, a kada ga nisu našli nastavili su da voze. U sledećem trenutku spazili su ga u bmw automobilu - a kroz otvoreni krov su ga videli da stoji kao slavna ličnosti na paradi

-Da nije virio kroz otvoren krov, nikada ga ne bismo videli, kaže Kif.

Kada su ga direktno pitali ko je otvorio vatru na njega, Dejvis je odgovorio sa osmehom:

A post shared by Tupac Shakur (@2pac) on Jul 12, 2015 at 2:40pm PDT


-Moraću to da zadržim za sebe zbog uličnog kodeksa. Znam samo da su hici su došli sa zadnjeg sedišta.

U prethodno policijskom izveštaju Dejvis je identifikovao njegovog rođaka Andersona kao počinioca ovog ubistva tvrdeći da je iz desne ruke pucao na Tupaka.

Hellomagazin.rs Splash/ Instagram
Tagovi: Tupak Šakur

Pročitajte još