Jeftini sastojak koji imate u kuhinji: Briše podočnjake, osvežava kožu lica

Jeftini sastojak koji imate u kuhinji: Briše podočnjake, osvežava kožu lica

Autor: | 04/07/2018

0

Iako je prva pomisao na korišćenje sode bikarbone vezana za kuhinju, ne treba zanemariti i njeno delovanje u kozmetičke svrhe

Naime, soda bikarbona ima brojne primene u kozmetici – od pilinga do rastvora za ublažavanje podočnjaka. Mi vam donosimo tri efikasna recepta za čiju vam pripremu treba nekoliko minuta, a verujemo da ćete rezultatima biti zadovoljni.

Rastvor protiv podočnjaka

Ako se mučite s podočnjacima, a vreme koje prati umor dodatno pogoršava stanje, probajte sa rastvorom vode i sode. U 2 dl tople vode, dodajte kašičicu sode bikarbone, dobro promešajte i natopite tufere dobijenim rastvorom. Ostavite 10 minuta pa isperite.

Piling za lice

Piling od sode bikarbone jedan je od najjednostavnijh za pripremu – sve što treba da uradite je da pomešate sodu bikarbonu sa malo vode, tako da dobijete gustu smesu koju, kao i svaki drugi piling, lagano umasirajte u kožu pa isperite.

Maska za lice

Pomešajte dve kašike zobenih pahuljica, jednu kašiku sode bikarbone i dodajte med da dobijete kompatknu smesu. Dobro promešajte i nanesite na lice. Ostavite da deluje 10-15 minuta i isperite mlakom vodom.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: lepota nega

Najnovije vesti