Nataša Miljković: Već dugo sam se osećala da RTS više nije mesto za mene, da nam ne ide

Nataša Miljković: Već dugo sam se osećala da RTS više nije mesto za mene, da nam ne ide

Autor: | 22/06/2018

0

Nakon što je na Radio-televiziji Srbije provela punih 15 godina, voditeljka Nataša Miljković se oprostila od kolega, ali i Javnog servisa.

Najdragocenije uspomene ponela je u kutijama na adresu Televizije "Prva", koja će biti njena matična kuća. Ona za naš list otkriva zbog čega je donela odluku da napusti RTS, kakvi su joj planovi za budućnost, ali i ko je imao ključnu ulogu u tome da ode sa pomenute televizije.

- Rastanak je više ličio na neku selidbu. Posle 15 godina, koliko sam provela tamo, toliko stvari imam u toj kancelariji, toliko knjiga, beležnica i slika, da sam pola stvari ostavila tamo za uspomenu. Onda sam dragim ljudima odnela kolače i zahvalila im na svemu. Zatim sam napravila selfi na izlazu iz zgrade, sela u auto i rekla "ćao" - priča za Blic Nataša kako je izgledao dan kada je napustila radni prostor.

- RTS je velika i važna institucija, moćna, tamo sam provela prelepe godine. Međutim, već dugo sam se osećala da to više nije mesto za mene, da nam ne ide. Jevreji kažu: "Kad vidiš da ne ide, menjaj, šta god: auto, posao, prijatelje". I tako se moja potreba za promenom poklopila sa potrebom "Prve" za novim urednikom i voditeljom i lako smo se dogovorili - objašnjava Nataša i otkriva:

- Tokom leta, od 2. jula, vodiću "Jutarnji program". Dok se Jovana i Srđan budu odmarali, ja ću im čuvati njihovu super emisiju. Od jeseni, druga priča i o njoj, drugi put - kroz osmeh priča Nataša, ali nije želela da otkrije detalje autorskog čeda. Na pitanje da li je odustala od politike, kaže:

- Nisam, mada se radije bavim posledicama politike.

Kako je njena kuma voditeljka "Prve" Maja Nikolić, zanimalo nas je da li je ona uticala na njenu odluku.

- Imala je udela u meri u kojoj se radovala i bodrila me ovih nedelja. Sa mnom se sekirala, smejala i planirala kako će super biti kad ja dođem kod nje. Pošto je poznato da je ona moja kuma, sestra i drugarica, ovih mesec dana bila mi je malo i psihijatar - kroz smeh poručuje Nataša.

Iz kancelarije koja je zasigurno obeležila jedan deo njene karijere, ali i života, ponela je drage uspomene. U kutiji su se našle brojne beleške koje je pisala tokom stvaranja emisija, poklone koje je dobijala od dragih ljudi i mnoge druge stvari. Međutim, jedan pano je posebno urezan u njenom srcu. Na njemu se nalaze fotografije i isečci iz novina, gde je Nataša sa svojim kolegama.

- I ovaj pano stoji 15 godina sa istim tekstovima iznad mog stola u kancelariji. Vreme je da ga skinem - poručila je Nataša pre nego što je napustila zgradu u Takovskoj ulici.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević