Stefan Kapičić: Supruga Ivana je moja podrška, moja ljubav, moje sve

Stefan Kapičić: Supruga Ivana je moja podrška, moja ljubav, moje sve

Autor: | 18/06/2018

0

Glumac koji hara inostranom kinematografijom kaže da će se oprobati i kao pruducent, i tako našim talentovanim glumcima pomoći da osete čari tržišta van domovine.

Iako je Stefan Kapičić stao rame uz rame sa jednim od najplaćenijih holivudskih glumaca Rajanom Rejnodlsom, on je ostao skroman. Za "Scenu" priča da bi voleo uskoro da ponovo igra u domaćim projektima. U svemu ima veliku podršku supruge, takođe glumice Ivane Horvat, sada Kapičić, i nada se da će i ona imati blistavu karijeru u Holividu sada kada je dobila radnu dozvolu.

- Ivana je moja podrška, moja ljubav. Moje sve.

Zbog vašeg preseljenja u Los Anđeles ona je na neko vreme zamrzla svoju karijeru. Da li zbog toga osećate odgovornost?

- Ona je glumica i shvata poziciju i šta se dešava. Njoj je u poslednje vreme krenulo, dobila je agente i radne papire. Nadam se da će joj sada krenuti lepo.


Nedavno je bila premijera "Dedpula 2" i u Beogradu. Da li ste imali tremu pred domaćom publikom?

- Aposlutno imam veću tremu ovde, pre svega jer su mi ovde porodica, supruga, kolege. Osim toga, u mom sam gradu i zato imam tu specifičnu tremu.

A post shared by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on May 15, 2018 at 9:26am PDT

Jedan ste od retkih koji je sa ovih prostora uspeo da se dokopa Holivuda i redovno snima. Evo, "Dedpul" ima toliko nastavaka, verovatno je bilo zadovoljstvo naći se među glumcima kao što je Rajan Rejnolds?

- Čast je biti u ovakvoj podeli. Imam još dva filma po ugovoru sa Foksom i stvarno je ostvarenje sna u svakom smilu. "Dedpul" osvaja sva tržišta. Mislim da ta vremena više ne postoje, odakle si, šta si, ko si. U Americi se otvara tržište za sve. Puno je projekata za strance. Ne igraju se samo teroristi Rusi, dobijaju se uloge pozitivaca. Imamo Miloša Bikovića koji rastura, Nikola Đuričko radi fantastično. Osim u glumačkom imam i producentskog iskustva pa se nadam da ću otvoriti vrata za mnoge moje kolege. Smatram da imamo vrhunske glumačke talente.

Vidim da vas kolege iz Srbije hvale i da tu nema sujete, a kakva je situacija u inostranstvu?

- Nisam je osetio. Sa svim svojim kolegama sam super. Poslednji put sam bio u Beogradu pre godinu dana, ali sam sa njima stalno u kontaktu, svi mi čestitaju. Što se tiče Holivuda, verovatno postoji sujeta. Ljudi su ljudi. Ali lično sam imun na to.

Da li si uspostavio bolji kontakt sa Rajanom Rejndoldsom, da li ste postali prijatelji?

- Ovo je već drugi film da usko radimo zajedno, na prepisci smo stalno. Što na mejlu, što na telefonu. Jako smo se združili na prvom delu filma, tako da je ovo nastavak celokupne priče. Rajan je takav laf, čovek koji je potpuno na zemlji i nema kod njega nikakve sujete, predrasude. On je ostvaren čovek u svakom smislu.

A post shared by Stefan Kapicic (@stefankapicic) on Oct 23, 2017 at 3:35pm PDT

Nedostaje li vam da igrate na domaćem tržištu?

- Da, nedostaje mi moj jezik. Ali, da kucnem u drvo, dobro mi ide u inostranstvu. Imam da snimam dva filma, serije... Imam nekoliko projekata za koje su me pitali da snimam u Srbiji i nadam se da ću uskladiti termine. Voleo bih, pre svega, da igram u pozorištu.

U Los Anđelesu ste uspeli da se dobro ušuškate?

- Stan još nisam kupio. Živim na jednom jako lepom mestu i po tim pitanjima je životno nikada bolje.

Šta su vas roditelji pitali posle godinu dana kada ste došli u Beograd?

- Jesi li jeo? To me je mama prvo pitala kada sam sleteo. Onda smo otišli u jedan tradicionalni restoran.

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Guliver/Getty/Instagram