Goran Bregović na Svetskom prvenstvu navija za Srbiju i Hrvatsku: Šteta što nema Bosne

Goran Bregović na Svetskom prvenstvu navija za Srbiju i Hrvatsku: Šteta što nema Bosne

Autor: | 18/06/2018

0

Reprezentacija Srbije je golom Aleksandra Kolarova protiv Kostarike otvorila Svetsko prvenstvo pobedom, prvi put posle Francuske 1998. godine, kada je Iranu presudio Siniša Mihajlović.

Odmah posle utakmice, a sat vremena pre početka dvoboja Brazila i Švajcarske, voditelj programa u fan-zoni najavio je specijalno iznenađenje. Na sceni se pojavio Goran Bregović i izazvao oduševljenje među navijačima.

Foto Guliver/Getty

- Fenomenalno je biti ovde, jer svi razmišljaju isključivo o fudbalu. Volim da držim koncerte u takvoj atmosferi. Kako da ne budeš srećan kad naši igraju i pobeđuju. U subotu Hrvatska, u nedelju Srbija. Postoje svi uslovi da se veselimo i slavimo - rekao je Bregović.

Slaveći pobedu protiv Kostarike, Srbi su igrali uz "Kalašnjikov" i ostale hitove jednog od tvoraca Belog Dugmeta.

- Nisu tu samo srpski navijači, video sam Dance, Australijance, Južnoamerikance... Muzika i fudbal govore istim jezikom. Nema veze koje ste nacionalnosti ako ste sposobni da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju - rekao je Bregović.

Bregović navija za dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu, Srbiju i Hrvatsku. Nedostaje još jedna, njegova matična:

- Šteta što nema Bosne. Mislim da kvalitetom zaslužuje da bude u Rusiji. Uveren sam da ćemo u Katar ići svi zajedno.

Legendarni muzičar ne vidi neke posebne favorite za pobedničko postolje u Rusiji:

- Brazil i pored kiksa protiv Švajcarske ostaje kandidat broj 1 za osvajanje titule. Ali, mene drugi ne zanimaju, došao sam ovde da navijam za naše. Napred Srbija i Hrvatska - kazao je Bregović.

hellomagazin.rs Guliver/Getty