Sara i Marko Rokvić: Posebna uspomena u porodičnom albumu

Sara i Marko Rokvić: Posebna uspomena u porodičnom albumu

Autor: | 15/06/2018

0

Pre dve i po godine, pevač Marko Rokvić i njegova supruga Sara postali su najsrećniji ljudi na svetu kada je u njihov život ušao sin Despot. Ovog proleća dečaka su krstili u crkvi „Sveti apostoli Petar i Pavle“ na Topčideru, u kojoj su se u oktobru 2016. godine pred Bogom zakleli na večnu ljubav.

- Dan krštenja bio je poseban i divan, naročito zato što smo se na istom mestu venčali. Vreme je bilo toplo i sunčano, a Despot je sve vreme bio nasmejan, što je bio dodatni “začin” našem već sjajnom raspoloženju - kaže za “Hello!” ponosni tata, kome celog dana nije silazio osmeh sa lica.

U društvu porodice i prijatelja slavlje je nastavljeno u bašti restorana “Milošev konak”, u predivnom okruženju Topčiderskog parka. Prirodni ambijent i specijaliteti domaće kuhinje dali su posebnu čar svečanom događaju. Kako, inače, biva kada Rokvići slave, i ovo veselje proteklo je u fantastičnoj atmosferi. Za nju su, pored tate Marka, bili zaslužni i stric Nikola i deda Marinko, koji nisu štedeli glas. Uz bogatu trpezu i lepo vreme ispunjeni su svi uslovi da i ovo porodično slavlje ostane u najlepšem sećanju.

Posebnu radost Despotu je pričinilo uzbudljivo druženje sa ponijem.

- On, kao sva deca, voli životinje. Uvek razvuče osmeh kada ugleda neku, želi da je grli i mazi, a konje i pse posebno voli. Sada je u uzrastu kada ga sve interesuje - kaže Sara Oster-Rokvić, diplomirani filolog i autorka popularnog bloga “Momster”, onlajn kutka za mame u kome rado deli lična iskustva.

S obzirom na to da posao uglavnom obavlja kod kuće, kao i da Marko nema ustaljen raspored profesionalnih obaveza, oboje su maksimalno prisutni u životu njihovog deteta. U porodičnom domu, u neposrednoj blizini Savskog keja, često uživaju u dugim šetnjama i igrama u prirodi, trude se da prate Despotov ritam i da mu ispunjavaju želje, ali nemaju nameru da ga previše razmaze.

- Nastojimo da što više vremena provodimo napolju i šetamo se pored reke, da ga zainteresujemo za igre koje su važne za motorički razvoj. Puštamo ga i da se “malo dosađuje”, pa da sam zbog toga osmisli igru i zabavu. Voli da mu pričamo priče. Zaista uživamo u svakom trenutku njegovog odrastanja. Želimo samo da bude normalan dečak, da se što više igra, uči, istražuje... Vodimo računa o tome da se zdravo hrani i sluša roditelje.

Sara i Marko kažu da Despot sigurno neće ostati jedinac.

- Imamo u planu da u budućem periodu proširimo porodicu i da naš sin dobije društvo za igru - kaže popularni pevač i dodaje da im je, iako uživaju u roditeljstvu, pomoć “baka i deka servisa” dragocena.

- Zaista su nam od velike pomoći. Despot ih obožava i uživa u vremenu koje provodi s njima. Supruga i ja tada obično iskoristimo priliku da ugrabimo malo vremena za sebe, da odemo na ručak, u bioskop ili sa prijateljima na kafu. Ali najčešće, kada zaspi, na brzinu spremimo kokice i gledamo omiljenu seriju.

Dok pevač radi na novim pesmama, koje će na jesen predstaviti publici, njegova životna saputnica posvećena je blogu i organizaciji edukativnih dešavanja za roditelje. U međuvremenu zajedničkim snagama biraju destinacije za odmor, u kojem će narednih meseci uživati.

- Ovog meseca planiramo mini-put na planinu, a sledećeg idemo na more. Radujemo se letu i svemu što ono nosi.

 

Deana Đukić Jana Mitrović
Tagovi: Marko Rokvić