Vesna de Vinča: Ne razmišljamo o zdravlju dok nam se desi neki ovakav neprijatan događaj

Vesna de Vinča: Ne razmišljamo o zdravlju dok nam se desi neki ovakav neprijatan događaj

Autor: | 13/06/2018

0

Novinarka i spisateljica, kao i vlasnica modne agencije, Vesna Jugović poznatija kao Vesna de Vinča završila je u bolnici zbog nesnosnih bolova u stomaku.

Umesto da stigne na međunarodni skup posvećen stogodišnjici rođenja Nelsona Mandele, gde je organizovana promocija njene knjige "Mandela's Code", novinar i pisac Vesna de Vinča je hitno prevezena bolnicu. Tu su konstatovani nepodnošljivi bolovi u trbuhu sa mogućnošću teških i rizičnih akutnih obolenja. Posle niza infuzija i pregleda, dugo se nije moglo utvrditi o kojim uzrocima Vesnine bolesti je reč. Sumnjalo se na najgore.

- Sumnjala sam na najgore jer su bolovi bili nesnosni, ali ekipa lekara i medicinskih sestara privatne bolnice u kojoj sam bila je uspela da savlada sve moje tegobe. Uz blagi osmeh "medicinskih stjuardesa", jer zaista na stjuardese podsecaju i uz visoki profesionalizam lekara utvrđeno je da je reč o teškom trovanju hranom uz opstipaciju, pa se debelo crevo nadulo i napravilo dar mar u mom organizmu. Čak sam se i ukočila. Ipak, sjajnom intervencijom lekara dalje negativne posledice su, hvala Bogu, na vreme sprečene - kaže Vesna za "Blic".

- Zaista se zahvaljujem na brzini i tačnosti, a nadasve na tretmanu koji sam dobila - dodaje ona.

- Međutim, najvažnije je to da sam se do perfekcije ispitala i prošla apsolutno sve moguće testove. To nikad nisam imala vremena da uradim. I znate šta su mi rekli? Da sam skoro savršeno zdrava - ističe novinar.

- Tako sam bila srećna kada sam to čula. Energija mi se potpuno vratila. Mislim da ću da poletim (smeh). Dakle, zdravlje je stvarno najvažnije. Smatram da zdravlje ipak nije prosto odsustvo bolesti već stanje svesti! Godinama održavam vitalnost putem akupunkture, mokse, meditacije i gladovanja i iznad svega putem pozitivnih projekata i najvažnije - vere u dobro. Za obolelu štitnu žljezdu, od užasa rata gde sam bila ratni izveštač, nikada nisam uzela n jedan medikament. Ali, rizici vrebaju u otrovima oko nas, u hrani, vodi, vazduhu i od njih se moramo nekako spasiti. Eto, što bi rekao Njegoš: " Nema nebo bez groma cijenu!"

- Ne razmišljamo o zdravlju dok nam se desi neki ovakav neprijatan događaj. Važno je da je na kraju sve ispalo odlično i da sam čak uspela da se vidim sa unukom Nelsona Mandele - Ndabom Mandela i delegacijom humanitaraca i direktora muzeja iz Južne Afrike koja je stigla na ovaj skup - završava kroz osmeh Vesna.

hellomagazin.rs Hello/Arhiva
Tagovi: Vesna de Vinča