Zbog  izjava o seksualnom zlostavljanju: Scene Meta Dejmona  izbrisane iz  filma "Ocean's 8"

Zbog izjava o seksualnom zlostavljanju: Scene Meta Dejmona izbrisane iz filma "Ocean's 8"

Autor: | 12/06/2018

0

Kada je Holivud otvorio Pandorinu kutiju i kada se razotkrilo da su mnogi poznati glumci i nekad najmoćniji filmski producent Harvi Vajnstajn, seksualno zlostavljali žene, svoje viđenje situacije dao je i oskarovac Met Dejmon podelivši javnost izjavom o seksualnom zlostavljanju u Holivudu.

On je naveo da podržava emancipaciju žena, ali i insistirao na tome da postoji „spektar ponašanja“ koja se moraju poštovati, a određena od njih nisu dovoljno „loša“ da bi neko izgubio svoj posao i reputaciju.


– Postoji razlika između toga što ćete nekoga štipnuti za zadnjicu i silovanja ili zlostavljanja deteta, zar ne? I sa jednim, i sa drugim ponašanjem se treba suočiti i iskoreniti ih – to nije čak ni upitno. Ali, ne treba ih nikako poredit, rekao je u intervjuu za ABC News

Njegov stav podelio je javnost. Dok su ga jedni podržali, drugi su smatrali da su ovo neodgovorne i neprimerene izjave te je pokrenuta peticija da glumac bude "izbrisan" iz predstojećeg filma "Ocean's 8".

Prikupljeno je 28.000 potpisa te je reditelj Gari Ros odlučio da izbaci sve scene u kojima se, u epizodnoj ulozi, pojavljuje 47-godišnji Dejmon.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Splash News/ Instagram
Tagovi: met dejmon