Završeno 63. Sterijino pozorje, trijumf predstave Jami distrikt

Završeno 63. Sterijino pozorje, trijumf predstave Jami distrikt

Autor: | 04/06/2018

0

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu sinoć je uručivanjem nagrada završeno 63. Sterijino pozorje, na kome je trijumfovala predstava "Jami distrikt" Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića.

U konkurenciji devet predstava, stručni žiri Sterijinog pozorja je ostvarenju "Jami distrikt" dodelio sedam nagrada - za najbolju predstavu, za tekst Mileni Bogavac, za režiju Kokanu Mladenoviću, za glumu Jeleni Graovac i Nini Nešković, Ivani Nestorović za kostimografiju, a Isidori Simjanović je pripala nagrada iz fonda "Dara Čalenić" za najbolju mladu glumicu.

 

Predstava "Carstvo nebesko - epika balkanika" Jernej Lorencija ovenčana je sa pet nagrada.

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Bojan Žirović za ulogu u predstavi "Carstvo nebesko - epika balkanika", Jelena Graovac i Nina Neškovic za uloge u "Jami distriktu", Bojana Zečević za ulogu Emilije u predstavi "...I ostali" UK Vuk Karadžić, u kojoj igra i Nikola Čurbanović, nagrađen iz fonda "Dara Čalenić" za najboljeg mladog glumca.

 

Najviša priznanja Sterijinog pozorja za naročite zasluge na unapređenju domaće pozorišne umetnosti i kulture dodeljene su Renati Ulmanski i Predragu Ejdusu.

Dodeljena su i druga priznanja Pozorja, a prema oceni publike, najbolja predstava je "Crna mati zemla" Zagrebackog kazališta mladih, rađena po romanu Kristiana Novaka u režiji Dore Ružđak Podolski.

U čast nagrađenih odigrana je predstava "Ulica usamljenih automobila" Narodnog pozorišta iz Niša.

 

hellomagazin.rs Promo