Marjan Vajda: Život postoji i van tenisa, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće

Marjan Vajda: Život postoji i van tenisa, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće

Autor: | 29/05/2018

0

Trener najboljeg srpskog tenisera Marjan Vajda otkrio je zašto je došlo do prekida saradnje sa Novakom 2017. godine.

Đoković je u prethodnom periodu radio sa Marjanom Vajdom i odmah se videlo koliko mu znači rad sa Slovakom. Njih dvojica i dalje rade zajedno, ali je mnoge kopkalo zašto je 2017. godine došlo do prekida saradnje.

Godinu dana kasnije, Vajda otkriva šta se sve zbivalo.

Kako je došlo do prekida saradnje?

- Novak je tada bio potpuno u pravu. Toliko toga smo zajedno postigli, ostvarili neverovatan uspeh, i posle toga je normalno da dođe do preispitivanja. Kad osvojite sva četiri grend slema, sami sebi postavite pitanje šta biste još mogli da ostvarite na profesionalnom planu? Novak je fantastičan, uvek je nastojao da postigne što više u ovom sportu. Ali, hteo je da posveti vreme i svojoj porodici, da uživa s njom. Postoji i druga strana života, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće.


Jeste li razgovarali o prekidu pre razlaza?

- Mnogo puta smo posle Rolan Garosa pričali šta bi mogao da mu bude sledeći cilj. Onda je došla i povreda. Sve se skupilo. Bilo je mnogo pitanja koja su se odjednom postavila. Bilo je jasno da želi da napravi malu pauzu i da radi i nešto drugo u svom životu.

A post shared by Lydia Blanář (@lydiablanar) on Apr 14, 2018 at 6:55pm PDT


Kako ste doživeli razlaz s Novakom?

- Emotivno mi je bilo teško, što je sasvim normalno, jer smo mnogo toga prošli zajedno. Ali, iskreno, bio sam srećan što sam konačno kod kuće. I ja sam želeo da budem sa svojom porodicom. Toliko godina smo stalno putovali. I meni je bio potreban odmor. Pecao sam, viđao se s prijateljima, izlazio, provodio vreme sa familijom. Uživao sam. Sa Novakom sam ostao u kontaktu, onako kao što komuniciraju članovi porodice.

A post shared by Ubitennis (@ubitennis) on May 7, 2017 at 9:13am PDT


Jeste li zatekli istog Novaka kao pre?

- Čak i boljeg, sa njegovom životnom filozofijom. Još je zreliji, kao igrač, ali i kao otac i suprug. Našao je balans između porodice i tenisa. Porodica mu daje energiju, i to je dobitna kombinacija.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram