Met Leblank: Godinama sam jedva izlazio iz kuće, mojoj ćerki je bila postavljena teška dijagnoza

Met Leblank: Godinama sam jedva izlazio iz kuće, mojoj ćerki je bila postavljena teška dijagnoza

Autor: | 27/05/2018

0

Glumca Meta Leblanka, poznatijeg kao legendarnog Džoija iz kultne serije ‘Prijatelji’, od 24. maja gledamo u novoj ulozi u sitkomu ‘Čovek s planom’. Život ovog dobitnika Zlatnoga globusa oduvek je privlačio pažnju javnosti, i to ne samo zbog uloga i izgleda i reputacije zavodnika nego i brojnih afera koje je neretko imao tokom braka i u vezama.

Upravo je ta njegova sklonost kumovala prekidu s plavušom Andreom Anders, s kojom se razišao pre dve godine. Posle toga privatni život krio je od očiju javnosti, sve do Tribeca Film Festivala, kada je odlučio da predstavi novu devojku, producentkinju njegove emisije ‘Top Gear’ Auroru Maligan poreklom iz Severne Irske koja mu je, uz ćerkicu Marinu, danas najvažnija osoba na svetu.

U seriji ‘Čovek s planom’ igrate glavnu ulogu. Otkrijte nam nešto o svom liku.

- Glumim Adama, oca koji preuzima glavnu ulogu u odgoju troje dece pošto se njegova žena, Endi, vrati na posao posle 13 godina. Adam saznaje da nije nimalo lako nositi se s troje neuredne dece koja su usto zavisna od interneta. Adamov stariji brat i poslovni partner uživa deleći mu grozne savete o upravljanju svojom porodicom. Uz Endine reči ohrabrenja i savete dvoje roditelja iz komšiluka, Adam odlučuje da preuzme kontrolu nad decom i počinje novu životnu avanturu.

 

Da li vam je trebalo dugo da se odlučite hoćete li prihvatiti tu ulogu?

- Iskreno, ne. Čim sam pročitao scenario, bio sam siguran da ću dobro odraditi posao. Mislim da će se gledaocima svideti serija jer će moći da se poistovete s likovima.

Jeste li ikada odbili ulogu?

- Odbio sam ulogu tate u seriji ‘Moderna porodica’. Pomislio sam da je to odličan scenario, ali da nisam tip za to. Ne bih projektu učinio uslugu kad bih pristao. Znam za šta sam sposoban, a za šta nisam.

Ove se zime na internetu pojavio lažni trejler za film o ‘Prijateljima’, ali rekli ste kako se film verovatno nikada neće dogoditi.

- Razumem da ljudi zaista žele povratak. Ali to je bio šou o određenom razdoblju u životima šestoro likova, kada su imali između 20 i 30 godina. Bolje je prepustiti mašti šta se dogodilo s njima.

 

Biste li se ikada vratili ulozi šarmantnog zavodnika Džoija?

- Ne. Nikad ne kaži nikad, ali u slučaju ‘Prijatelja’ rekao bih definitivno nikad. Tada su se zvezde složile, ali sada je drugo vreme.

Pet godina se niste pojavljivali u javnosti, a govorilo se o tome i da ste prestali da glumite. Zašto?

- Godinama sam jedva izlazio iz kuće. Pregoreo sam, nisam želeo da imam raspored niti bilo gde da idem. Tada sam sebi to mogao da priuštim. Moj je agent bio van sebe. Nazvao sam ga i rekao mu neka izgubi moj broj na nekoliko godina. Bilo mi je to vrlo teško razdoblje. Umalo sam doživeo nervni slom. Proživljavao sam težak razvod od Melise, a imali smo bebu. Mojoj je ćerkici postavljena teška dijagnoza - problem s mozgom, jedan oblik displazije, ali sada je konačno dobro. Bilo mi je vrlo teško. Posao u tom trenutku nikako nije mogao da mi bude prioritet. Shvatio sam da je porodica najvažnija i da je sve ostalo u drugom planu. Ne postoji li izreka da nas ojača ono što nas ne ubije?

 

Kako provodite vreme sa ćerkom Marinom Perl?

- Želim da provodim što više vremena s njom. Pripremamo doručak zajedno, idemo na jahanje, opuštamo se u prirodi i zaista se trudim da provodi što više vremena na otvorenom. Najdraže mi je vreme provedeno s njom. Jako smo povezani i Marina je najbolje što mi se dogodilo u životu. Bivša supruga i ja ostali smo u dobrim odnosima i delimo starateljstvo nad njom.

Iako ste još od leta 2016. u vezi sa 17 godina mlađom producentkinjom Aurorom Maligan, koju ste upoznali na snimanju serije ‘Top Gear’, nerado se zajedno pojavljujete u javnosti. Zašto?

- Što sam stariji, sve manje želim da izlažem privatni život medijima. Mnogo je lepše kada intimu deliš samo s osobom koju voliš. Ne moraju svi da znaju gde smo, šta i kada radimo. Dogovorili smo se da ćemo se što manje zajedno pojavljivati u javnosti i govoriti o vezi.

 

Ko je u vašoj vezi glavni? Čija je reč zadnja?

- U emisiji ‘Top Gear’ Aurora mi nije šef, ali u životu jeste na sve načine. Ne provodimo mnogo vremena zajedno zbog rasporeda snimanja, ali dobro ga iskoristimo.

Prati vas reputacija zavodnika i šarmera. Koliko vremena posvećujete izgledu?

- Pre sam se mnogo više opterećivao izgledom. Čak sam vrlo mlad počeo da bojim kosu. Počeo sam da sedim sa strane pa sam otišao kod frizera koji mi je preporučio preparat kojim se lako i brzo može obojiti kosa, što mi je odgovaralo. Međutim, jednom sam se bojio u žurbi pa sam na posao došao crnih ušiju. Sada volim svoje sede, a voli ih i moja devojka.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: Met Leblank

Najnovije vesti