Vasil Hadžimanov: Ćerka Marta je izrasla u fantastičnu devojku koja sa 18 godina ima karijeru

Vasil Hadžimanov: Ćerka Marta je izrasla u fantastičnu devojku koja sa 18 godina ima karijeru

Autor: | 25/05/2018

0

Novi studijski album "Vasil Hadžimanov benda" pod nazivom "Lines in sand" biće uživo predstavljen 13. juna na letnjoj sceni "Bitefa" na Kalemegdanu. Vrsni džez pijanista i kompozitor ističe da je ovaj disk, sa 12 numera, logičan nastavak prethodnog albuma "Alive" koji se našao na listi najboljih izdanja u 2016, u čuvenom džez magazinu "Downbeat". Album je snimljen u studiju "Binta saund" ali i u rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu Aksela Ditmana.

A post shared by Milan Josipovic (@gentleman.rs) on Mar 12, 2015 at 12:52pm PDT


- U njihovoj rezidenciji se jednom godišnje organizuju džez koncerti i posebno mi se dopao klavir na kojem sam svirao - kaže za "Novosti" Vasil Hadžimanov. - Tako je nastala ideja da tamo snimamo, a veliku zahvalnost dugujemo nemačkom ambasadoru i njegovoj supruzi koji su nam ljubazno otvorili vrata svoje rezidencije. Što se muzike tiče, opet smo evoluirali u odnosu na prethodno izdanje. Ja sam autor nekih kompozicija, neke su uradili ostali članovi benda ali je album obeležio zajednički rad. Pravljen je kao celina, kada ga slušate, zvuči kao jedno delo.

Gosti na albumu su mladi saksofonista Rastko Obradović i vokalni solisti Din Bouman i Vasilova ćerka Marta Hadžimanov, koji će se 13. juna pridružiti bendu na sceni. Marta na albumu peva pesmu "Lost", a svoj raskošan talentan pokazala je i u mjuziklu "Fantom iz opere" u Pozorištu na Terazijama.

A post shared by Marina Lukic (@_marinalukic_) on Feb 6, 2016 at 7:25pm PST


- Marta je gostovala na našem albumu sa samo tri godine, kada je u jednoj numeri pevala izmišljen tekst - ističe Vasil. - Izrasla je u fantastičnu devojku koja sa 18 godina ima karijeru. Spontano se na albumu desila kompozicija koja je zahtevala vokal, a ona je to sjajno otpevala. Marta završava treću godinu srednje škole. Paralelno pohađa dve muzičke škole, "Stanković" (teoretski smer) i "Josip Slavenski" (solo pevanje). Razmišlja o odlasku na studije u inostranstvo, a prvenstveno je zainteresovana za mjuzikl i solo pevanje.

Našeg vrsnog džez pijanistu očekuje radno leto, nastupi sa bendom ali i koncerti sa drugim značajnim muzičarima.

A post shared by SP (@svitle__) on Dec 5, 2017 at 2:43am PST


- Imaću koncert sa Bojanom Zulfikarpašićem u okolini Splita, u prirodi - kaže Hadžimanov. - U planu su i nastupi sa Matijom Dedićem, Gabi Novak i Biserom Veletanlić. Taj koncept je izvođen prošlog leta u Kotoru, a ove godine se očekuje u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu. Sviram i sa gitaristom iz Barselone Dušanom Jeftovićem, kao i sa Markom Đorđevićem i grupom "Sveti".

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages, Instagram