Po naredbi kraljice: Megan Markl mora da prođe šest meseci učenja kraljevskog protokola

Po naredbi kraljice: Megan Markl mora da prođe šest meseci učenja kraljevskog protokola

Autor: | 24/05/2018

0

Udajom za princa Harija Megan Markl postala je vojvotkinja od Saseksa. Ali pre nego što preuzme sve dužnosti koje obavlja jedna supruga britanskog princa, Megan će morati da prođe strogi kurs koji nalaže kraljica Elizabeta II.

Britanski mediji pišu kako će Megan Markl u narednih šest meseci prolaziti kroz posebnu obuku kako bi se što lakše uhodala u protokole kraljevske poroodice i naučila kako da bude pravi član monarhije. Poduku će joj držati Samanta Koen, 49-godišnja asistentkinja lorda Gajda, bivšeg glavnog sekretara kraljice Elizabete II.

A post shared by stylebites (@style.bites) on May 24, 2018 at 3:40am PDT

Iako je Koen dala ostavku i najavila svoj odlazak još prošle godine, navodno je odlučila da pomogne još u ovom projektu.

Naime, lord Gajd je prošle godine napustio palatu i svoje radno mesto na kojem je bio punih 15 godina. Šuškalo se tada i kako su glavni razlozi odlaska loši odnosi s princom Čarlsom i njegovim bratom, princem Endrjuom.

U skladu s protokolom i radi dugogodišnje odanosti i Samanta je tada najavila svoj odlazak. Ipak, čini se kako kraljici treba za jedan od najvažnijih zadataka otkako je na vlasti. Na Samanti Koen je sada da nauči pridošlicu, novopečenu suprugu princa Harija sve o tituli vojvotkinje koju mora da opravda.

 

Megan, rođena Amerikanka koja je odrastala u potpuno drugačijem okruženju od strogih vekovnih pravila britanske aristokratije, pred sobom sada ima pune ruke posla. Učiće sve o pravilima ponašanja pri kraljevskim angažmanima, kojih je u budućnosti čeka poprilično. Pravila nije malo, pa za produktivnu obuku treba nekoliko meseci.

 

Neka od nepisanih modnih pravila kraljice Elizabete, vojvotkinja Megan već je počela da se pridržava. Za svoje prvo javno pojavljivanje posle venčanja 36-godišnjakinja se obukla u skladu s propisima. Nosila je zatvorenu kombinaciju londonskog brenda Goat, uz najlonke, ali i šešir, koji se preporučuje za sve svečanije prilike. Isto tako, na noktima se mogla videti svetla nijansa jer su članicama kraljevstva zabranjene tamne i jarke nijanse.

Iako javnost nije imala prilike to da vidi, na rođendanu princa Čarlsa kasnije je održana i službena čajanka, jedno od učestalih događanja na engleskom dvoru. Kako bi se uklopila, Megan je morala da nauči kako da pravilno drži šoljicu.

Šoljica čaja drži se na poseban način i pod određenim uglom se uzima gutljaj po gutljaj. Pritom treba paziti i na položaj malog prsta i palca koji su ključni za pravilno držanje šoljice.

 

Možda je samouverena Amerikanka do sada kršila brojna pravila kraljevske porodice, ali od sada kreće novo razdoblje u kojem će pokazati kako se ipak pokorila strogoj tradiciji.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Slične Vesti

Najnovije vesti