Mašan Lekić: Inostrana policija će se iznenaditi kada u mojim emisijama vidi šta su naši radili po svetu

Mašan Lekić: Inostrana policija će se iznenaditi kada u mojim emisijama vidi šta su naši radili po svetu

Autor: | 24/05/2018

0

Da se zločin ne isplati, poruka je igrano-dokumentarnog formata "Iza rešetaka" nastalog početkom aprila. Dramatične priče prestupnika, uhapšenih u inostranstvu, koji su proveli ili i dalje provode vreme u zatvoru, privukle su pažnju milionskog auditorijuma. Iako iza sebe ima odlične rejtinge za već poznati "Dosije" i "Na mestu zločina sa Mašanom", harizmatični autor sva tri formata Mašan Lekić nije očekivao ovako brz uspeh.

- Kad god ulazimo u novi projekat, naravno da se nadamo i težimo ka tome da bude, pre svega, što kvalitetniji sadržaj, jer kvalitet je ono što donosi gledanost - kaže Lekić. - Poslednju epizodu pratilo je više od milion ljudi. Imali smo takav uspeh i sa "Dosijeom", ali on je stvaran godinama. Činjenica da smo već sa prvom sezonom postigli ovakve rezultate, samo nam je podsticaj da sledeću, već dogovorenu, pripremimo sa još više elana.

Za uvodni serijal snimljeno je 10 različitih priča, a autor kaže da ih bira prema tome da li su pogodne za ekranizaciju i da li nose poruku.

- Ovaj sadržaj je napravljen da bi doneo poruku svima, posebno mladim ljudima, da se kriminal ne isplati. Može da vam uspe jednom, dvaput da nešto opljačkate ili prošvercujete. Ipak, u jednom trenutku ćete sigurno završiti u zatvoru. Nažalost, neretko se dešava i da prestupnici poginu. Ukoliko inostrana policija bude gledala moje emisije na internetu prilično će se iznenaditi kad vide šta su sve naši radili po svetu.

Zbog dobre priče Lekić neretko ustaje i u tri ujutro, kada snima "crne" aktuelnosti na beogradskim ulicama. Ipak, nije uvek lako doći do zanimljivog sadržaja.

- Za emisiju "Iza rešetaka" ljudi se sami javljaju sa željom da ispričaju svoju ispovest, a mi, naravno, uvek proveravamo njenu verodostojnost. Što se tiče "Dosijea", tu ima zaista mnogo kompleksnih priča za obradu, i moraju da se nađu debele veze - što iz sveta podzemlja, što iz drugih struktura - da bi se ušlo u izradu priče.

Zaljubljenjik u televiziju još od svoje trinaeste godine, Lekić ne bi mogao da zamisli da se bavi nekim drugim poslom. Rođen je 13. maja, na nekadašnji Dan bezbednosti, pa mu je otac, u šali, predvideo da će zbog toga biti ili policajac ili kriminalac.

- Posao policajca, inspektora mi je zanimljiv, ali nikada ne bih mogao to da radim, jer ne volim nadređene, autoritete. Ako bih radio u policiji, ili bih dao ili dobio otkaz vrlo brzo.

Za kraj, seća se Mašan i svojih početaka:

- Ceo život radim na televiziji, a odrastao sam u turbulentnom vremenu čestih ubistava, demonstracija i nereda. Kao klinac pratio sam emisiju Igora Spasova, "Pozovite 92", što je mnogo uticalo na moje opredeljenje. Sa 14 godina radio sam na Studiju B. Išao sam sa starijim kolegama na teren, oni su za mene bili heroji. Veoma dobro se sećam 9. marta, kada je Beograd goreo, a dvadestak mladih novinara izveštavalo je sa mnogo žara. Već sledeće godine, kada su bile demonstracije, uzeo sam kameru i išao da snimam. Pamtim da sam tada i te kako mogao da dobijem batine od policije sa kojom danas sarađujem.

Mašan je ponosan na činjenicu što mu neke od zvezda iz mladosti, danas hvale emisiju.

- Velika je čast, pored svih ovih rejtinga, kada ti kolege kažu da je nešto dobro. Ili kada sretnem legende, poput Bajage, Žike iz "Baba", Moku Slavnića, Sašu Matića, Acu Lukasa, koji prate emisiju i kažu mi da je fenomenalna!

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Instagram
Tagovi: mašan lekić

Pročitajte još