Voda je čuvar lepote

Voda je čuvar lepote

Autor: | 23/05/2018

0

Vrlo često zaboravljamo koliko je voda zapravo važna u našem životu i koliko je bitan njen unos organizmu. Nedostatak vode može da ima loše odražaje na naše zdravlje i opšte stanje bilo koga od nas.

Redovno konzumiranje vode nas podmlađuje.

Ona je umnogome zaslužna za naš dobar ten i sjajnu i elastičnu kožu. Ona je zaslužna za našu pozitivnu energiju i osmeh na licu. Kada smo dobro hidrirani onda imamo i sjaj u očima. Voda je zaslužna za čuvanje naše lepote. Da budemo zadovoljne pred ogledalom.

Voda utiče i na lakše gubljenje kilograma.

Da li često posegnete za nekom određenom dijetom, a ona u nekom momentu ne daje očekivane rezultate. Treba da proverite da li konzumirate dovoljno vode. Zbog nje mi ubrzavano naš metabolizam i redovno se čistimo od toksina. Dijeta bez dobre hidriranosti napreduje daleko sporije. Uz to, voda ne sadrži kalorije, za razliku od brojnih drugih napitaka.

One koje redovno vežbaju znaju koliko je bitno da se nadoknadi utrošak tečnosti nakon napornog treninga ili neke lakše fizičke aktivnosti, recimo džogiranja. Osnažuje naše mišiće, obnavlja nivo kiseonika i čini ih spremnim za sledeće vežbanje. Zato uvek i u svakom momentu voda treba može da ti bude pri ruci.

Kad izbacimo negativnu energiju kroz treniranje ili nešto drugo što nas opušta i vratimo se na posao, uz konzumiranje vode podižemo nivo naše koncentracije. To recept da ćemo i na tom polju češće dati svoj maksimum. Na kraju kad se podvuče crta sve to znači zadovoljnost, a tada smo sigurno najlepše i spolja i iznutra.

Kad smo dobre sebi onda možemo da budemo dobre i za one oko nas. Nama je važno da brinemo o drugima, ali treba da počeno od nas samih. Kada se vratimo kući tako dobro raspoložene, tad našim najmilijima sigurno pružima najviše. Na samom kraju dana, daje nam potrebnu izdržljivost kako bismo u istom ritmu dočekale sledeći.

hellomagazin.rs Rosa/Promo
Tagovi: rosa voda