Sanja Ilić i Balkanika zablistali na svečanom otvaranju Evrovizije u Lisabonu

Sanja Ilić i Balkanika zablistali na svečanom otvaranju Evrovizije u Lisabonu

Autor: | 07/05/2018

0

U nedelju, 6. maja svečano je otvorena ovogodišnja "Pesma Evrovizije", a ceremoniji otvaranja prethodio je defile plavim tepihom koji je ispratilo nekoliko stotina akreditovanih novinara. Naši predstavnici, Sanja Ilić i Balkanika, davali su intervjue i fotografisali se sa fanovima više od tri sata, čime su još jednom opravdali titulu najpozitivnije i najinteresantije grupe u Lisabonu.

U unikatnim odevnim komadima srpskih dizajnera, naši predstavnici su pokazali svu lepotu i talenat koji donose na ovu Evroviziju. Kako njihova pesma "Nova deca" nosi snažnu poruku o snazi kojom nove generacije mogu da menjaju svet, samo ih treba podržati u toj misiji, svi su ih pitali: "Jesu li oni ta nova deca?". Duhovitim odgovorima, pričom o našoj tradiciji, o ljubavi i nameri da menjaju svet svojom muzikom, Sanja Ilić i Balkanika su pokazali da jesu!

Uz neizbežno izvođenje pesme "Nova deca" uživo, njenih portugalskih i engleskih verzija, kao i tradicionalnih pesama iz naših krajeva, grupa je prikupila svu pažnju novinara koji su pratili plavi tepih, a posebno je osvojila ekipu Portugalske nacionalne televizije koja je Sanju Ilića i Balkanika intervjuisala u direktnom prenosu svečane ceremonije otvaranja.

 

Defile predstavnika i učesnika Evrosonga upriličen je na obali reke Težo, u blizini fascinantnog muzejskog kompleksa „Maat" koji se nalazi u lisabonskom kvartu Belem. Zanimljivo je da je ovaj svečani čin u holivudskom stilu održan na „plavom tepihu" umesto na „crvenom", budući da „boje mora i vode" dominiraju vizuelnim identitetom Evrovizije. Nakon defilea delegacija, usledio je i čin prijema i svečanog otvaranja, i to u Muzeju električne energije koji se nalazi nadomak muzejskog kompleksa „Maat", u Belemu.

Već sutra održaće se prvo polufinalno veče Evrovizije u Altis Areni, a naši predstavnici Sanja Ilić i Balkanika nastupiće druge polufinalne večeri, 10. maja, kao treća zemlja po redu. Pravo da glasaju za našeg predstavnika imaju isključivo zemlje koje su istoj polufinalnoj večeri kada i Srbija.

hellomagazin.rs ESC/Promo

Slične Vesti

Pročitajte još