Viktor Savić ponovo repuje: Želim da se bavim umetnošću čiji je cilj da pokreće (video)

Viktor Savić ponovo repuje: Želim da se bavim umetnošću čiji je cilj da pokreće (video)

Autor: | 01/05/2018

0

Viktor Savić pod pseudonimom Njezz, iz hobija već nekoliko godina snima rep pesme i spotove. Tematika u njegovim dosadašnjim ostvarenjima uglavnom je bila društvena, Viktor se bavio raznim problemima sa kojima se mladi ljudi danas suočavaju. Međutim, ovoga puta tema njegove nove pesme je – ljubav.

Viktor ima svoje ideale i uzore, ali želju da se kroz ovu vrstu muzike približi mladim generacijama i da ih motiviše:

– S obzirom na to da sam odrastao pretežno na repu sa zapadne obale, držaću se Tupaka. Tupak, čije sam spotove, intervjue i nastupe kao klinac gledao na MTV-ju, veliku je pažnju posvećivao tekstovima. Pošto je tada on diktirao stil, kao što sada radi Rijana, ostali koji su se trudili da budu bolji od njega, ili bar najbolji što mogu, takođe su pridavali najveći značaj tekstovima. Kako u svetu, tako i kod nas. Kada je Tupak ubijen, vremenom je nivo igre krenuo da opada u umetničkom, pokretačkom, smislu, a da raste u čisto komercijalnom.

Pošto se to dogodilo na svetskoj mapi, taj pad se naravno osetio i kod nas. Sve je manje bilo pravih, a oni koji to jesu, vremenom su krenuli da odustaju ili da se priključuju tom prizemnom kolu. Neki se i dalje koprcaju, njima svaka čast, a ove druge koji su se predali nemam pravo da osuđujem – rekao je Viktor Savić o svom hobiju i dodao:

- Razlog iz kojeg sam počeo da pišem tekstove je taj da se osećam dužnim prema pravoj igri i pravim igračima na kojima sam odrastao i koji su me vaspitavali. Želim da motivišem mlade repere/ljude da nastave da veruju, da rade i da se bore. Želim da se bavim umetnošću čiji je cilj da pokreće - ističe on.

Poslušajte šta Njezz ovoga puta ima da kaže:

hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: viktor savić

Najnovije vesti