Elen Pompeo otkrila kako i zašto je zatražila povišicu posle punih 14 godina (video)

Elen Pompeo otkrila kako i zašto je zatražila povišicu posle punih 14 godina (video)

Autor: | 11/04/2018

0

Produženje ugovora na još dve godine i ostanak na setu serije 'Uvod u anatomiju' pretvorio je nedavno Elen Pompeo u najbolje plaćenu televizijsku zvezdu koja će po sezoni zarađivati 20 miliona dolara.

Zato je u velikom intervjuu za magazin InStyle otkrila kako je postigla taj neverovatan iznos i svim ženama udelila pokoji savet kada odlaze kod šefa po povišicu.

- Žene, kada tražite povišicu svoje plate, uvek budite pozitivne. Kompliment je uvek dobrodošao. Možete da kažete - ja zaslužujem X zbog Y i Z. Znate, morate uvek da imate opravdan razlog i dokaze kojima ćete potvrditi svoja potraživanja. Brojke u tom slučaju uveliko pomažu - naglasila je 48-godišnja Pompeo.

Ona se zbog visine svog honorara našla na udaru javnosti. Dok su neki podupirali takav rasplet situacije, bilo je i onih koji su pisali kako je visina njenog honorara uticala na odlazak nekoliko ženskih koleginica iz serije. Pompeo se na ružne komentare nije previše osvrtala te je uvek naglašavala kako pokušava da bude primer svim ženama koje zaslužuju isti tretman kao i muškarci.

Popularna glumica takođe je istakula kako zahtev za bolje uslove rada i veći honorar trebate da podnesete tek u onom trenutku kada ste spremni da odete iz kompanije ukoliko vam ih odbiju.

- Pravu moć imaćete samo ako ste spremni da odete ukoliko vam ne ispune zatražene uslove. Kada tražite povišicu, morate da budete spremni da zalupite vratima i odete ako niste dobili šta očekujete. Ako ne odete tek onda ste u nezavidnoj situaciji - objasnila je simpatična glumica koju je obeležila uloga doktorke Meredit Grej.

Takođe je rekla i kako se ne treba opterećivati šta drugi ljudi i kolege misle i kako ne treba da pokušavate da budete savršeni jer je to nemoguće.

- Pomiri se sa svojim nedostacima. Svi ih imamo. Prestanite da govorite savršeno, glumite savršeno, izgledate savršeno i ponašate se savršeno. Niste savršeni i niko od vas to ne očekuje. Muškarci se ne trude da budu savršeni - zaključila je najdugovečnija glumica hit serije koju i posle 14 sezona prate milioni širom sveta.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty/Splash