Milomir Marić: Moja supruga se žali da za nju i sina u stanu gde su knjige i slike nema mesta

Milomir Marić: Moja supruga se žali da za nju i sina u stanu gde su knjige i slike nema mesta

Autor: | 02/04/2018

0

Glavni urednik televizije „Hepi“ Milomir Marić otkrio je gostujući u jednoj emisiji neke najupečatljivije anegdote iz njegove više od četiri decenije duge novinarske karijere.

Čoveka koji je sa obaveštajcima, starletama, ali i sa najvišim državnim funkcionerima na „ti“, pitali su da li mu je život nekad bio u opasnosti, s obzirom da je intervjuisao puno opasnih „likova“.

- Ja sam uživao kada sam bio osuđen na smrt. Kada su hteli da u vazduh dižu redakciju u kojoj sam radio. Ne samo redakciju, čitavu zgradu. Neki moji novinari ’Duge‘ sa ratišta su se vratili sa bombama, minama jedanput su vezivali neke žice i ja sam ušao u redakciju i nisam znao šta da radim. Na svim stolovima bile su bombe povezane žicama. Ja sam pozvao Sekretarijat za unutrašnje poslove, antidiverzantsku jedinicu i rekao o čemu se radi. Oni su nas mučili sve do posle podne, i čak su meni u šali govorili: ’Šta pišete u Dugi, i treba da vas dignu u vazduh‘- prisetio se između ostalog Marić.

Milomir Marić je i neko ko važi za pravog zaljubljenika u umetnost. Toga je u nekoliko situacija i pomalo koštalo, ali od ljubavi prema knjigama ne odustaje. Jednom prilikom se požalio svom kolegi i zatražio mu pomoć oko dva puna kofera knjiga koje je nosio iz Njujorka.

- Moja žena se žali da za nju i sina u tom stanu gde su knjige i slike nema mesta. I ja živim kao podstanar kod svoje supruge. Obećavam da ću te knjige raskloniti. Već sam uredio podrum za te knjige. Moja žena nema razloga da bude ljubomorna na druge žene, već samo na knjige. Kad vidi kako nešto čitam kao da me je uhvatila sa nekom lepom ženom. Rešio sam da čitam stare knjige. Ne čitam knjigu koja nije barem stara 200-300 godina - otkrio je Marić.

hellomagazin.rs Antonio Ahel/M.M./ATA Images
Tagovi: milomir marić