Vesna Čipčić ne oseća teret godina: Moj temperament je živ i uživam u svemu što radim

Vesna Čipčić ne oseća teret godina: Moj temperament je živ i uživam u svemu što radim

Autor: | 01/04/2018

0

Kažu da se u životu lepe stvari uvek umnožavaju, posebno kod onih koje inače krasi vedar duh i dobro raspoloženje. Naša proslavljena glumica Vesna Čipčić u očima mnogih upravo je takva, uvek nasmejana i spremna da dočeka svaki novi izazov koji joj život donese.

Mada je dugo svoj rođendan, 23. mart, slavila i kao početak proleća u svom prelepom vrtu u srcu Beograda, ovog puta obaveze, ali i sneg koji je tog dana prekrio prestonicu promenili su joj plan.

- Rođendan sam dočekala s kolegama u Beogradskom dramskom pozorištu, gde uveliko pripremamo novu predstavu u režiji Kokana Mladenovića "Klošmerl". To je satirična novela Gabrijela Ševalijea o narodu koji je zaratio na jugu Francuske samo zato što je u njihovom gradu postavljen javni pisoar - počinje priču Vesna, koja se već raduje premijeri zakazanoj za 19. april.

Samo dan nakon te simbolične proslave rođendana, Vesna je s kolegama Svetlanom Bojković i Milanom Cacijem Mihajlovićem otputovala u Švajcarsku, gde su tri dana gostovali s predstavom "Ženski razgovori".

- Boravili smo u Sen Galenu i Cirihu, spavali po dva do tri sata dnevno, i odlično se proveli. Publika je božanstveno reagovala, čak je atmosfera nalikovala onoj posle rok koncerata - očarana je glumica, koju ova predstava vraća tri decenije unazad.

- Osmog marta je bilo tačno 34 godine otkako smo je izveli prvi put. Sećam se da je to bilo po preporuci glumice Radmile Savićević. Toliko je davno bilo kad smo počeli da je radimo da sebe gotovo da ne mogu da dovedem u vezu s Vesnom od pre trideset i nešto godina. Bila sam još devojka, nisam bila ni mama... Ali narod ju je zavoleo i mi je sa zadovoljstvom igramo - priča Vesna.

Razgovori o prolaznosti vremena, koji se prirodno nameću kada se pomene rođendan, njoj ne predstavljaju opterećenje.

- Ne mogu da kažem kako su mi ove godine donele mir i spokoj ili više odmora nego pre, jer i dalje radim punom parom. Nema neke naročite izmene u mom životu u odnosu na pre. Ali sve kod nas dolazi iz glave. Odatle sve počinje i tu se sve završava. Bitno je stanje duha, ono kako se čovek oseća. Moja priroda je takva, moj temperament je živ i uživam u svemu što radim pa su mi takvi i rezultati. Još ne osećam teret godina - kaže umetnica, spremna da sve nove životne izazove prihvati širokih ruku. Pa i kad je reč o emocijama.

- Nikad nije kasno za ljubav. Trenutno se kod mene ne dešava ništa bitno, ali bože moj. Ima vremena - otkriva Vesna, koja je u ovoj sezoni obeležila još jedan jubilej. Reč je o stotom izvođenju predstave "Transilvanija".

- Kad predstava traje, prirodno je i normalno da se govori o njenom uspehu, a tu je i naše zadovoljstvo tokom igranja. Odlična ekipa potvrđuje da smo se našli u pravo vreme na pravom mestu i da je reč o hit predstavi - završava Vesna, koja je ove zime završila snimanje filma "Ajvar", a sledećeg meseca putuje u Oslo, još jednom s predstavom "Ženski razgovori".

hellomagazin.rs M.M./Antonio Ahel/ATA Images
Tagovi: Vesna Čipčić