Maja Berović: Zasnivanje porodice sam svesno zapostavila zbog karijere

Maja Berović: Zasnivanje porodice sam svesno zapostavila zbog karijere

Autor: | 27/03/2018

0

Muzičku karijeru počela je da gradi tačno pre deset godina. Do sada je Maja Berović objavila šest albuma i snimila mnoštvo hitova, ali za razliku od pesama koje na “Jutjubu” beleže milionske preglede, javnost je u znatno manjoj meri upoznata sa njenim privatnim životom. Popularna Sarajka živi u glavnom gradu Austrije sa suprugom, uspešnim preduzetnikom Alenom Dragosavom, kome je pre dve godine, na intimnoj ceremoniji na Rodos, izgovorila sudbonosno “da”.

U intervjuu za magazin “Hello!” Maja otvoreno govori o životu van scene, kao i planovima za budućnost, u kojoj bi volela da pomiri poslovne ambicije i majčinstvo.

Oni koji prate vaš rad odlično znaju koliko ulažete u svoj imidž. Može li se sreća kupi u buticima prestižnih brendova?

- “Volim da je moj novac tamo gde mogu da ga vidim. Volim da visi u mom garderoberu”, tako je jednom prilikom to opisala Keri Bredšo i apsolutno bih mogla da se poistovetim sa njenim rečima. Radujem se kada kupim dobru tašnu ili cipele, jer znam da sam zarađeni novac uložila u kvalitetnu stvar, koju ću godinama nositi. Posedujem brendirane komade garderobe, ali daleko od toga da su oni moj izvor sreće.

Šta vas čini srećnom?

- Raduju me sitnice. Uživam u običnim stvarima, kao što su pripremanje večere za supruga i mene. Doduše, u kuhinji napravim opšti haos, ali ti naši mali trenuci sreće zaista su mi dragoceni.

Jeste li oduvek bili nasmejana i zadovoljna žena?

- Nisam. Umela sam da budem tužna i neraspoložena. Kao dete, to se dešavalo zbog loših ocena, a kasnije zato što nisam mogla da ostvarim određene poslovne ciljeve. Mislim na muzičku scenu. Bilo mi je potrebno mnogo godina truda i rada da bih stigla ovde gde sam sada. Danas mogu da kažem da sam srećna žena, koja kraj sebe ima čoveka kog voli, uspešnu karijeru i lojalne prijatelje.

Retko se u javnosti pojavljujete sa suprugom. Da li je to vaša ili njegova odluka?

- Nikada nisam krila svog supruga, naprotiv. Ponosna sam na Alena, ali takođe poštujem njegovu odluku da se preterano ne eksponira. Na „Instagramu“ postoji tek nekoliko naših fotografija, a prvi put su objavljene kada smo se venčali. Velika mi je podrška u svemu, u svim životnim nedoumicama, privatnim i profesionalnim. Daje mi vetar u leđa i bez njega sigurno ne bih napravila ovakav uspeh.

Kako održavate harmoniju u braku?

- Godinama smo se zabavljali, a potom doneli odluku da se venčamo. U braku bi se trebalo voditi izrekom “Koliko uzmeš toliko daj”. Ako se nađete u situaciji da dajete previše, a ne dobijate ništa za uzvrat, neminovno ćete biti povređeni. Mi smo pronašli balans, jer jedno drugom jednako pružamo ljubav. Uvek kažem šta mislim, što je, ispostavilo se, ključno za dobru komunikaciju. Takođe, bitno mi je da kvalitetno provodimo vreme. Kada nemamo poslovnih obaveza, volimo da pogledamo dobar film. Želim da naša priča traje celog života, a vreme će pokazati da li će mi se želja ispuniti.

Ima li u vašem odnosu ljubomore?

- Svako ko je ikada bio na venčanju mogao je da čuje kako matičar mladencima savetuje da budu ljubomorni, ali ne jedno na drugo, već na svoj brak. Možda zvuči kao fraza, ali Alen je divna osoba koja ima poverenje u mene. Da nije tako, sigurno se ne bismo venčali. On dobro zna prirodu mog posla, jasno mu je da često moram da se slikam sa fanovima, da odgovaram na poruke i prihvatam komplimente. Nikada nije pokazivao znake ljubomore, čak retko dolazi na moje nastupe. Srećna sam što sam naišla na osobu koja nije iz mog posla, a u potpunosti ga razume. Nema ništa lepše nego kada je pored vas muškarac pun razumevanja za ono što radite i koji vam daje vetar u leđa. Mislim da poštovanje, razumevanje i poverenje naš brak čine čvrstim.

Ko vam je još velika životna podrška?

- Najveću podršku imala sam od majke i brata. Nažalost, sa tri godine ostala sam bez oca. Mama se uvek trudila da prema bratu i meni bude staložena, puna razumevanja, da nas usmeri na pravi put, ali na prvom mestu pobrinula se da budemo dobri i pošteni ljudi. To je, složićete se, danas velika stvar. Tim vrednostima Alen i ja učićemo i našu decu. Živimo u vremenu kada smo se, u nastojanju da obezbedimo egzistenciju i grabeći za boljim sutra, prilično otuđili, a to je loše.

Jeste li spremni za osnivanje porodice?

- Iskreno, to životno polje svesno sam zapostavila zbog karijere. Sačekaćemo još nekoliko godina. Mada, svesna sam da takve stvari ne možete potpuno da planirate, pa ako se dogodi ranije, dogodilo se. Sve dođe u pravo vreme. Videćemo kada će to biti u mom slučaju. Možda se desi za dva meseca, možda za dve godine. Ako bih ove godine ostala u drugom stanju, naravno da bih napravila pauzu i rodila dete. Ipak, mislim da je još rano.

Znači li to da trenutno ne priželjkujete dete?

- Lagala bih kada bih rekla da to ne želim, jer sam na pragu trideset prve godine. Alen i ja svakako razmišljamo o proširenju porodice, želeli bismo da naše dete bude srećno i zadovoljno, a mi bismo se svakako potrudili da ima bezbrižno detinjstvo, puno ljubavi. U ovom trenutku želim da se maksimalno posvetim karijeri. Veliki sam profesionalac i o svakom detalju vodim računa, što iziskuje mnogo odricanja. To je cena koju možda skupo plaćam, ali se ne kajem. S druge strane, ako želite da se ostvarite kao majka, tome bi trebalo potpuno da se posvetite. Želim da budem kraj svog deteta, uključena u svaki segment njegovog odrastanja. Hoću da gledam kako raste, kako izgovara prve reči, da zajedno učimo da hoda... Zbog toga ću, kada se budem odlučila na taj korak, definitivno napraviti pauzu u karijeru na određeno vreme.

Deana Đukić Luka Šarac/Instagram
Tagovi: maja berovic